Bio otac za primer i najbolji sportista osvojivši 2 zlatne na Olimpijadi:2015. sabire ženu i decu i saopštava-menjam pol

Bivša američka sportistkinja Kejtlin Džener se još dok je bila muškog pola, oblačila u žensku garderobu i ponašala kao žena. Kasnije kada nije mogla više da zadrži to u sebi, Brus Džener postao je Kejtlin.

Vip priča
Bio otac za primer i najbolji sportista osvojivši 2 zlatne na Olimpijadi:2015. sabire ženu i decu i saopštava-menjam pol
Foto: PCN Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Rođena kao Brus Džener, na svoj 75. rođendan može da se pohvali brojnim uspesima. Od toga da je mama vrlo uspešne dece, do zlatne Olimpijske medalje iz prošlosti, i privatnog biznisa koji vrlo lepo vodi, čak i u penziji.

Od rane mladosti je bilo jasno da ima talenat za sport, koji se ispoljio na fudbalskom terenu, a posle povrede kolena, i na desetoboju. Posle intenzivnog treninga, došla je zlatna medalja na Olimpijskim igrama, postavljanje svetskih rekorda, kao i titula "američkog heroja".

Kejtlin Džener
foto: CSU Archives Collection / Everett / Profimedia

Pobeda na Olimpijskim igrama je bila važna jer se dogodila 1972. godine, kada je Hladni rat još uvek trajao, a Rusi su odnosili pobede u disciplinama u kojima su nekada Amerikanci prednjačili – košarka, trka na 100 metara i desetoboj.

"Džener ima simpatije celog američkog naroda. On i njegova supruga Kris su tako visoko na pijadestalu američkog heroizma, da bi bio potreban kran da ih spusti odatle", pisao je tada "Njujork Tajms".

Kejtlin Džener
foto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Takav uspeh je olakšao proboj na javnoj sceni, sa brojnim pojavljivanjima na televiziji, uključujući filmove, pisanje, a kasnije i rijaliti emisiju i privatan biznis.

U privatnom životu je takođe bilo raznih peripetija, uključujući tri razvoda i šestoro dece. Najviše pažnje je privukao brak sa Kris Džener i njihov rijaliti „U korak sa Kardašijanovima" koji je pratio njihov život i različite dogodovštine kroz koje su prolazili.

Intervju sa Dajanom Sojer u aprilu 2015. godine iznenadio je svet kada se Kejtlin prvi put deklarisala kao transeksualka i priznala da se borila sa svojim identitetom još od rane mladosti.

Kejtlin Džener
foto: PETER FOLEY / UPI / Profimedia

Kejtlin je navodno uzimala hormonsku terapiju i oblačila se kao žena, ali je prestala kada je njena veza sa Kris postala ozbiljna početkom devedesetih godina. Prema njenim rečima, Kris je znala za sve i dozvoljavala joj je da radi šta želi na putovanjima, kada je sama, ali ne i kada su zajedno. I ostale članice porodice Kardašijan su pre nekoliko godina izjavile kako su u više navrata videle Brusa kako je krišom oblačio žensku garderobu.

Kasnije kada nije mogao da zadrži to u sebi i kada je počelo da ga izjeda do toga da je mogao da digne ruku na sebe, Brus je postao Kejltin.

Sa Kris Džener se razveo 2013.godine nakon 22 godine braka, i Kris je znala da će promeniti pol. Pre nego da javno objavi u intervjuu, Kejtlin je saopštila porodici da će to učiniti.

"Zovite me Kejtlin"

Posle transformacije i promene imena iz Brus u Kejtlin, dobila je i svoju rijaliti emisiju, gde je pokušavala da pomogne transeksualnim osobama u borbi za njihova prava. Zbog toga je dobila veliku podršku javnosti, kao i nagradu Žena godine, a usledile su i brojne druge pohvale, kao i kritike.

Kejtlin Džener
foto: DOUGLAS CUELLAR / Zuma Press / Profimedia

Kompletnu operaciju pola izvršila je 2017. godine kada je i službeno postala Kajtlin Džener. Danas privlači pažnju ženstvenim kombinacijama, a u javnosti se uglavnom pojavljuje s ćerkama koje su je podržale u promeni pola.

Kejltin je objavila kako ne planira da u budćnosti bude više u vezi i rekla je da njena posvećenost ide njenoj deci. Sa brakovima i emotivnim partnerima je završila.

Njena transformacija prikazana je u dokumentarnoj seriji "Ja sam Kejt", koja je imala dve sezone i na njoj je zaradila oko 3,2 miliona dolara.

Kejtlin Džener, Kajli Džener, Kendal Džener
foto: Profimedia

Napisala je i knjigu "Tajne mog života" 2017.godine u kojoj je opisala operaciju promene pola, a danas se vrednost njene imovine procenjuje na 100 miliona dolara.

Kejtlin ranije nije bila u dobrim odnosima sa ostatkom porodice Kardašijan, ali danas su stvari mnogo drugačije.

Danas Kejtlin nije više otac za primer, ona je majka za primer. Uvek je bila privržena za svoju decu, koju ukupno ima 6. Gledala je da im obezbedi najbolje uslove za život, mogućnosti za razvoj karijere i vaspitavala ih da budu što bolji ljudi. Danas to i jesu, svako Kejtlino dete uspešno je u svojoj branši i žive punim plućima.

Danas Kejtlin Džener živi mirnim životom u Kaliforniji, često iznoseći političke stavove usmerene ka ljudskoj slobodi, pravima, toleranciji i međuljudskim odnosima.

U nastavku pogledajte još fotografija Kejtlin Džener:

1 / 13 Foto: Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs