Kristina je nasledila veliko bogatstvo Onazisovih: Taj momenat, svo prokletstvo je palo na nju

Kristina Onazis bila je jedini naslednik Aristotela Onazisa, jednog od najbogatijih ljudi na svetu. Ipak, bogatstvo joj je u životu samo smetalo, a na kraju je i uništilo

Vip priča
10:41h Autor:
Kristina je nasledila veliko bogatstvo Onazisovih: Taj momenat, svo prokletstvo je palo na nju
Foto: Printscreen/youtube

Kada čitamo biografiju Kristine Onazis pomislimo da je imala sve uslove za sreću, jer je rođena u najbogatijoj porodici na svetu. Ali ona je uvek govorila da je upravo bogatstvo bila jedina prepreka njenoj sreći.

Ali kada pročitate njenu životnu priču shvatićete sve tragedije koje su je okruživale.

Kristina je rođena 11. decembra 1950. godine u porodici Aristotela i Atine Onazis. Par je prvo dobio sina Aleksandra, ali nisu hteli da imaju više dete jer su se plašili da će doći do raskola u porodici zbog nasledstva.

Atina je zbog toga imala dva abortusa, ali kada je zatrudnela treći put, odlučla je da rodi dete. To se nije dopalo Aristotelu, ali na kraju je pričao kako je obožavao Kristinu.

Kristina Onazis kao dete
Kristina Onazis kao detefoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Brak između Aristotela i Atine bio je nesrećan. On je stalno radio, a kada nije radio - jurio je ljubavnice.

Ali ni Anita nije bila cveće, imala je ljubavnike, a decu je prepuštala slugama. Zbog nedostatka mame i tate, Kristina je prestala da priča. Imala je pet godina i nije pričala. Najbolji doktori iz Ciriha pregledali su dete i dijagnostikovali selektivni mutizam.

Kristina je napokon dobila pažnju mame i tate, a problemi sa zdravljem su nestali. Na kraju će pričati kako se tog perioda u životu uopšte ne seća.

Manipulativni roditelji

I Aristotel i Atina u neku ruku su očekivali da će Kristina da se uda za nekog bogataša koji će samo još više doprineti porodičnom bogatstvu. Zato su probali da je spoje sa Filipom Niarhosom, prvim rođakom i naslednikom njihovog rivala u transportu.

Kristina je pristala da se viđa sa Filipom, ali do braka nije došlo.

Aristotel je kasnije hteo da joj ugovori brak sa Piterom Gulandrisom, naslednikom brodarske kompanije koju je Onazis hteo da prisvoji - ali ni to mu nije pošlo za rukom.

Na samrtnoj postelji je tražio od Kristine da mu obeća da će se udati za Piter, nikad nije odustao od te ideje.

Aristotel Onazis, atina onazis
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Zla maćeha?

Loš brak Atine i Aristotela Onazis uticala je mnogo na Kristinu. Gledala je stalno kako se roditelji svađaju, kako javno varaju jedno drugo, ali kada je razvod napokon došao to ju je samo gurnulo u depresiju.

Kristina nije volela maćehu, Džeki Kenedi. Priča se da je čitavo venčanje preplakala.

Aristotel Onazis, Džeki Kenedi
foto: Settimio Garritano supplied by PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Period ogromnog gubitka

Iako nova maćeha možda nije najtragičnija stvar koja se dogodila Kristini Onazis, period koji je usledio svakako jeste.

U roku od dve godine izgubila je sve članove svoje uže porodice. Brat Aleksandar, je poginuo u avionskoj nesreći u dobio od 24 godine.

Smrt Aleksandra je toliko uticala na njene roditelje da su oboje vrlo brzo nakon toga umrli.

Atina se predozirala 1974. godine i umire, a Kristina nasleđuje 77 miliona dolara od nje.

Aristitel umire 1975. godine, a čitavo njegovo bogatstvo ostaje Kristini - 500 miliona dolara i 55% njegove ušteđevine.

Kristina Onazis
foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Ubica u porodici

Baš kao što je Aristotel verovao da je Aleksandar ubijen, Kristina Onazis je verovala da je njena majka, Atina bila ubijena. Nakon razvoda Onazisovih, njena majka se ponovo udala i to ovaj put za Stavrosa Niarkosa, koji je bio udovac njene rođene sestre Judžinije. Iako je bio porodica, bio je i jedan od rivala njihove brodarske dinastije.

Pre nego što su Aleksandar i Aristotel umrli, složili su se sa Kristinom da je on verovatno ubio Judžiniju. Atina se očigledno nije složila sa tim. Njena smrt je samo dolila ulje na vatru za Kristinu, koja je tražila obdukciju tela svoje majke i otišla u štampu sa svojim sumnjama. Stavros je bio izuzetno nezadovoljan ovim optužbama i uzvratio je objavljivanjem informacija o Kristini i njenoj borbi sa depresijom. Otišao je korak dalje, rekavši da je stres zbog Kristine prouzrokovao Atininu smrt.

Kristina Onazis
foto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Bori se sa ekstremnom depresijom

Stavros Niarkos nije izmišljao kada je tvrdio da je Kristina Onazis pokušala da okonča svoj život. Borila se sa depresijom, a formalnu dijagnozu dobila je tek u tridesetim. Mnogo puta je pokušala da skrati svoj život predoziranjem tabletama. Prvi slučaj je bio kada je saznala da će se njena majka udati za Stavrosa, uprkos Kristininoj sumnji da je on ubio njenu tetku.

Drugi incident dogodio se tokom njenog perioda udvaranja Pitera Gulandrisu, čoveku za kojeg je njen otac želeo da se uda. Poslednji pokušaj samubistva desilo se nakon smrti njenog oca. Kristina je iz bolnice uzela neke skalpele i pokušala sebi da preseče vene. Osoblje bolnice ju je sprečilo u tome.

Kristina Onazis
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Četiri nesrećna braka

Osim depresije, jedna od najčešćih tema u postojanju Kristine Onazis bio je njen katastrofalan ljubavni život. Udavala se četiri puta, a nijedan od njih nije bio srećan, jer je generalno verovala da samo žele njen novac.

Njen prvi muž, Džozef Bolker, bio je meta kampanje klevete koju je pokrenuo niko drugi do Aristotel jer mu se nije svidela razlika u godinama para ili što je Bolker Jevrejin. Njen drugi muž, Aleksandar Andreadis, izgledao je idealan kao kolega brodski magnat. Ono što porodica nije znala sve dok se nisu venčali je da je njegova kompanija propala. On je to pokušao da spreči tražeći 20 miliona dolara od Kristine. Nepotrebno je reći da njihov brak nije dugo trajao. Njen poslednji muž, Tijeri Rasel, nije bio ništa bolji, jer je imao aferu. Međutim, najzanimljiviji od ovih muškaraca bio je njen treći muž Sergej Kauzov.

Kristina Onazis
foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Njen muž iz KGB-a

Sergej Kauzov je bio umešan u rusku industriju brodarstva, iako ništa tako veliko kao posao Onazisa. Bilo je nekih stvari na njemu koje se nisu slagale, naime da njegov raskošan način života nije bio održiv na osnovu njegove zarade. Pojavile su se sumnje da je on zapravo agent KGB-a koji se oženio Kristinom u pokušaju da od nje izvuče informacije.

Nikada nije bilo dokaza da je to istina, a mnogi su govorili protiv te ideje u kasnijim godinama. Ipak, njihov brak je bio predodređen da se završi neuspehom kao i ostali. Kristina je živela u Moskvi sa Sergejem, što joj je bilo neverovatno dosadno. Nakon nekog vremena, iskra je nestala iz njihove veze, a ona je izgubila osećanja prema njemu. Razveli su se manje od dve godine kasnije.

Kristina Onazis
foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

Neuzvraćena ljubav

Možda je deo ljubavne kletve Kristine Onazis proizašao iz činjenice da nikada nije uspela da uhvati čoveka sa kojim je zaista želela da bude. Postala je opsednuta naslednikom bogatstva Mercedes Benz, Mikom Flikom, iako on nije bio zainteresovan za nju.

Pokušavala je da izlazi sa njim mnogo puta tokom godina, ali on ju je uvek odbijao. Ovo je nije odvratilo. Umesto toga, Kristina je pokušala da mu bude privlačnija. Jednom prilikom je ofarbala svoju tamnu kosu u plavu, pošto je saznala da on više voli žene sa svetlom kosom. Nijedan od njenih trikova nije uspeo.

Mračan kraj

Tragično, život Kristine Onazis se završio kada je imala samo 37 godina, 19. novembra 1988. Sa onim što je izgledalo kao tragedija za tragedijom, štampa je nazvana „sirota mala bogatašica“.

S obzirom na njeno dobro stanje i iznenadnu smrt, sprovedena je potpuna istraga, ali nije bilo dokaza o ubistvu, predoziranju ili samopovređivanju. Ispostavilo se da je umrla od srčanog udara u svojoj kući u Buenos Ajresu, a beživotno telo su pronašli u kadi.

Kristina Onazis
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs