Sa 13 godina je počela da radi, sa 16 rodila dete: Muž joj je imao 15 godina, a onda je ona glasom zaludela Jugoslaviju

Šemsa Suljaković je osamdesetih godina prošlog veka dosegla vrtoglavu slavu u Jugoslaviji kao jedna od famozne petorke Južnog vetra koju su činili Dragana Mirković, Mile Kitić, Sinan Sakić i Kemal Malovčić

Vip priča
Autor:
Sa 13 godina je počela da radi, sa 16 rodila dete: Muž joj je imao 15 godina, a onda je ona glasom zaludela Jugoslaviju
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Kada Šemsa zapeva "Zar za mene nema sreće", sevdah pogodi svakog ko se zatekne u kafani. Rođena 1951. godine u Maglaju, u Bosni i Hercegovini, Šemsa Suljaković kaže da je imala srećno detinjstvo, uprkos tome što su je odgojili baka i deda jersu joj roditelji bili razvedeni.

Imala je samo 13 godina kada je počela da radi sa majkom koja je bila službenica u Izvršnom komitetu.

Kada je završila osnovnu školu preseljava se iz Maglaja u Sarajevo kod bake i dete. IMlaa je samo 16 godina kada se udaje za najboljeg prijatelja koji je tada imao 15 godina. Par dobija sina Almira.

Šemsa Suljković
foto: preentscreen/Youtube

Nakon dve godine, Šemsa se razvodi što je za njene roditelje i okolinu bio šok i velika sramota. Živeći sama sa sinom, Šemsa je preživljavala kako je znala a sasvim slučajno je počela da peva po kafanama.

U to vreme to je isto bila velika sramota, skoro i gore nego razovd. Ipak, ona je svoje roditelje uverila da nema ništa nečasno u tome i njena karijera počinje da ide uzlaznom putanjom.

Na poslu nalazi i ljubav, pa se udaje za harmonikaša iz Šapca. Razvodi se zbog ljubomore.

Šemsa Suljković
foto: Printscreen Youtube / BN TV Zabava - Zvanični kanal

Nakon još jednog bračnog brodoloma, Šemsa navodi kako joj pored sina i snaje niko više u životu nije potreban.

Veliku slavu stekla je kada je postala jedna od famozne petorke Južnog vetra. Dragana Mirković je govorila kako joj je Šemsa bila kao druga majka, dok ju je pevačica narodne muzike pokušavala da zaštiti od svega negativnog na muzičkoj sceni.

Južni vetar, Kemal Malovčić, Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Mile Kitić, Sinan Sakić
foto: Kurir/ Dragana Udovičić, Nikola Anđić, Nemanja Nikolić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Rat nikome nije doneo ništa dobro, a tako je bilo i sa Šemsom.

"U ratu sam dva brata izgubila, brata od strica u Brčkom. Mnogo mi je teško da o tome pričam… Sin mi je isto bio ranjen, ali slučajno. Neki zalutali metak ga je pogodio i prošao mu kroz glavnu arteriju. Moj sin jedinac, nije mi bilo nimalo lako. Eto, hvala Bogu, dočekala sam unučad i snaju, koja je divna", rekla je Šemsa jednom prilikom.

Almir je, inače, uspešni sarajevski biznismen koji vodi jedan elitni restoran u Šeheru. I mada ne voli pojavljivanja u medijima, ipak se ponekad Šemsa podeli neku njegovu fotografiju.

Šemsa nikad nije krila da veoma drži do svog izgleda. Tako je priznala da je operisala nos da bi se rešila devijacije, ali i da redovno koristi botoks.

(Stil/Biografija.org/Mondo)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs