Kako je Dijana postala Milica: "Pritiskali su me da se krstim, a onda se desilo ovo i ja sam preko noći odlučila"

Dugo se nije znalo da je Dijana Đoković ime promenila onaj momenat kada se krstila u pravoslavnoj crkvi

Vip priča
11:09h Autor:
Kako je Dijana postala Milica: "Pritiskali su me da se krstim, a onda se desilo ovo i ja sam preko noći odlučila"
Foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priča o tome kako je Dijana Đoković promenila veru već je dobro poznata svima, ali evo šta je o tome pričao njen otac, a Novakov deda - Zdenko Žagar koji živi u Beogradu.

"Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla," ispričao je Zdenko jednom prilikom za Nova S.

Dijana Đoković, Sandra Terzić
foto: ATA Images

Zdenko je tada priznao da se Dijana od njega udaljila jer ga je krivila za razvod od njene majke:

"Dijana je mene krivila za razvod i to mi ne može oprostiti. Ja smatram da je za razvod uvek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena kriva. Međutim, moja ćerka to nije mogla razumeti i totalno se udaljila od mene," ispričao je tada Dijanin otac koji se kasnije još jednom oženio, ali druga supruga mu je preminula.

Kako je Dijana promenila veru?

"Pokojna Srđanova majka Stanka, koja je imala jako tešku bolest - rak kostiju, pred kraj života je rekla da bi volela da krsti decu pre nego što umre. I ja sam se pitala kako da se krstim, kada su moji poreklom katolici. Nisam bila krštena u katoličkoj crkvi, ali poreklo vučem, iako sam odrasla i živim u Srbiji ceo život.

Srđan Đoković, Dijana Đoković
foto: Profimedia

Kada sam rodila Marka, e tada se u meni nešto samo preokrenulo. I rekla sam: "Da, ja želim da se krstim i želim da krstim moju decu". I tako smo odlučili da se svi krstimo u maju 1992. u Žiči i to u staroj crkvi.

U jednom momentu mi prilazi sveštenik i sad ja treba da kažem svoje ime. Kada sam izgovorila Dijana, on me onako pogleda i kaže ne može, nije pravoslavno, već rimokatoličko. Vrteo se tri kruga oko oltara i vrati se i pita šta da radimo. Opet se prošeta tri kruga oko oltara i ja se setim da kod katolika postoji kršteno i građansko ime. I kažem mu mogu li da zadržim moje ime, volim ga, a vi meni dajte crkveno ime. I on pristane.

Pogledam krajičkom oka Srđana, vidim da mu radi mozak 360 na sat, a u sebi se molim da nije samo Srbijanka, jer je on meni, dok smo se zabavljali, rekao kakva Dijana, ja ću tebe da preksrtim u Srbijanka. A ja sam imala i razrednu u Nišu koja se tako zvala i bila je onako oštra. Da bi on u jednom momentu rekao Milica i ja sam odmah rekla - može! Tako da je meni kršteno ime Milica i mi smo se venčali kao Srđan i Milica Đoković", kroz osmeh je ispričala Noletova mama u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs