Kapa dole

Hrabre žene dobile bitku: Slavne dame koje su pobedile rak dojke! (FOTO)

Internacionalna muzička zvezda Kajli Minog borila se sa rakom dojke sa svojih 37 godina, dok je američkoj glumici Oliviji Njutn rak dojke dijagnostifikovan istog vikenda kada joj je otac umro od raka jetre
Vip priča 22.10.2014. - 12:30h Autor: K.V.
Foto: AP

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena. Retko se javlja pre 20. godine života, a najčešći je između 50. i 70. godine života. Međutim, ova bolest danas preti sve većem broju mlađih žena, a najveći uzrok je mala informisanost i neredovni pregledi.

 

Sledeće dame su samo neke od poznatih ličnosti koje su se u nekom trenutku svog života borile sa ovom opakom bolešću. One su svoju priču otkrile javnosti i time doprinele podizanju svesti kod žena o važnosti redovnih lekarskih pregleda i vođenju zdravog načina života.

 

OVDE saznajte koje promene na grudima ne smete da ignorišete.

 

1. Kristina Eplgejt (43) 
Majci glumice Kristine Eplgejt (43) dijagnostifikovan je rak dojke u 38. godini, a nažalost i sama glumica je u svojoj 36. godini obolela od ove opake bolesti. "Bila sam prestravljena", rekla je Kristina za Woman's Health još 2009. godine. Podvrgla se dvostrukoj mastektomiji 2008. godine. Od tada je osnovala udruženje Right Action for Woman, koja prikuplja sredstva za preglede magnetne rezonance ženama koje nemaju osiguranje ili čije osiguranje ne pokriva troškove za obavljanje testova.

 

OVDE saznajte kojih 7 navika će vas zaštititi od raka dojke.

 

2. Šeril Krou (52)
Američkoj pevačici Šeril Krou rak dojke dijagnostifikovan je 2006. godine. To iskustvo ju je navelo da usvoji svog prvog sina Vajata, 2007. godine. "Rak dojke me je naterao da shvatim da je sreća nešto što moram da gajim u sebi", rekla je pevačica ove godine za magazin AARP.

 

OVDE saznajte kojim uzročnicima raka smo svakodnevno izloženi, a da ih nismo ni svesni.

 

3. Đulijana Rancic (40)

Đulijana je italijansko-američka televizijska novinarka i voditeljka, koja se 2011. godine podvrgla dvostrukoj mastektomiji nakon što joj je dijagnostifikovan rak dojke. "Kako vreme prolazi, osećam kao da sam se u potpunosti pomirila sa tim", rekla je Đulijana za Woman's Health i da je srećna što sada, zahvaljujući svom iskustvu, može da pomogne i drugima. Ona ima novu fondaciju "Fab-U-Wish", koja podržava ljude i programe koji su usmereni na poboljšanje kvaliteta života onih koji boluju od raka dojke.

 

OVDE saznajte šta je najmanje što možete da učinite za svoje zdravlje!

 

4. Edi Falko (51)
Američkoj glumici Edi Falko rak dojke je dijagnostifikovan 2003. godine, što je skrivala od svojih kolega iz serije "The Sopranos", te je jedan od producenata u tajnosti pravio raspored snimanja kako bi ga uskladio sa njenim tretmanima, prenosi Woman's Health. Poput Šeril Krou, kada je uspela da se izbori sa rakom, rešila je da osnuje porodicu. "Očigledno mi nije bilo suđeno da umrem u četrdesetoj godini. Svaki dan mi je pun iznenađenja, baš kao što me je i tumor iznenadio. Jednostavno naučiš da se boriš sa tim", rekla je za Woman's Health.

 

Sve dobrobiti i primene čudesne sode bikarbone, saznajte OVDE.

 

5. Sintija Nikson (48)
Američkoj glumici poznatoj po ulozi Mirande u popularnoj seriji "Seks i grad", Sintiji Nikson, dijagnostifikovan je rak dojke 2006. godine. Lekari su joj pronašli tumor prilikom rutinskog pregleda mamografom, a kasnije je krenula na terapije i zračenje.

 

Svet bez raka - američki stručnjaci tvrde da je spas u vitaminu B17. Više saznajte OVDE.

 

6. Kajli Minog (46)
Internacionalna muzička zvezda Kajli Minog borila se sa rakom dojke sa svojih 37 godina. Skoro deset godina kasnije, Kajli se rasplakala kada se raspravljalo na temu ove opake bolesti tokom emisije "Australian 60 minutes". "To je vreme kada vam sve postaje jasno. Polako je ponovo počela kosa da mi raste, bilo je jako uzbudljivo. Pravo čudo", rekla je pevačica.

 

OVDE saznajte kojih 12 pravila preporučuje Svetska zdravstvena organizacija za smanjenje rizika od pojave raka.

 

7. Olivija Njutn Džon (66)

Američkoj glumici Oliviji dijagnostifikovan je rak dojke 1992. godine, istog vikenda kada joj je otac umro od raka jetre. Išla je na operaciju, a potom i na hemoterapije. "Bio je to dug put, ali sada sam se konačno izborila", piše ona na veb sajtu "Olivia Newton-John Cancer & Wellness Centre". Centar se nalazi u Austin bolnici, u Melburnu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...