NIKOG BOG NIJE SUROVIJE KAZNIO NEGO NJEGA: Jedan sekund nepažnje je BAHATOG RAZVRATNIKA pretvorio u pobožnog čoveka

Kada je Erik Kleptom uzeo u naručje svog tek rođenog sina Konora, 1986. godine, pomilio je "ovo je jedina stvar u mom životu iz koja je ispala dobro"

Vip priča
Autor:
NIKOG BOG NIJE SUROVIJE KAZNIO NEGO NJEGA: Jedan sekund nepažnje je BAHATOG RAZVRATNIKA pretvorio u pobožnog čoveka
Foto: Profimedia

Erik Klepton je te 1986. godine znao da je srećan čovek. Dobio je sina zlatne kose i radosnog pogleda punog ljubavi. "Magično" je bila reč koja je najbolje opisivala njegovo novorođenče.

Bez obzira koliko je bio srećan, Erik se borio sa strašnim demonima droge i alkoholizma. Trudio se istinski da bude trezan u prisustvu svog sina.

Kada je upoznao njegovu maku Lori, bio je na koncertu u Milanu. Imao je 40 godina i bio je oženjen sa Peti, sa kojom je godinama pokušavao da dobije dete. Ipak, brak ga nije sprečavao da švrlja sa strane. Kada je saznao da je Lori, njegova kratkotrajna ljubavnica, trudna - Erik je odmah rekao Peti.

"Kao da mi se srce raspalo u stine komade," pričala je kasnije Peti koja se razvela od Erika.

Erik Klepton
foto: Profimedia

U međuvremenu, Lori je verovala da Klepton ne želi da prizna dete pa ga nije ni prisiljavala. Smatrala je ako počne da mu se nameće sa trudnoćom i detetom, on će misliti da želi da ga uhvati u zamku. Ali njoj to nije bio cilj. Jedino što je htela je da rodi to dete.

Erik Klepton nije ni znao šta hoće. Lori, žena koju više nije hteo čekala je njegovo dete, dok se razvodio od Peti, žene koja njega nije htela. Život mu je bio u totalnom rasulu i Erik je tada pokušao samoubistvo sa bocom alkohola i valijumom. Deset sati kasnije probudio se kao da ništa bilo nije.

Kako se termin Lorinog porođaja bližio i sam Erik kao da je dolazio polako sebi. Rezervisao je privatno porodilište u kojem će njegovo dete da se rodi.

21. avgusta rodio se dečak. Erik Klepton je bio na porođaju i bio je apsolutno oduševljen.

Erik Klepton
foto: Profimedia

Nakon par meseci, kada su se i ona i beba oporavili, Lori se vratila u Milano gde je i živela, dok je Erik dolazio povremeno da vidi dete.

Dok je bio sa Konorom nikad nije pio, ali čim bi Lori i beba otišli on bi nekontrolisano počeo da sipa votku u sebe.

A onda, kada je Konor imao 4 godine, Erik je odlučio da bude pravi tata. Dečaka i Lori smestio je u stan svoje majke dok su bili kod njega u gostima. Popeo se na 53. sprat kako bi uzeo Konora od njegove majke i odveo ga u cirkus.

To je bio magičan dan. Dan koji Erik nikad neće zaboraviti. Konor je bio savršeno dete koje je oduševljeno pričalo o klovnovima i slonovima i Erik je prvi put u životu pomislio da je nešto dobro uradio. Kada ga je ostavio kod majke, rekao mu je da će i sutra doći po njega i odvesti ga u zoološki vrt, a zatim na ručak u italijanski restoran.

Erik Klepton
foto: Profimedia

Ujutro, dok su majka i sin čekali da Klepton pokupi Konora iz stana, stigao je domar da očisti prozore.

Lori je bio u kupatilu, a dečak je bio na brizi dadilje - ali je trčkarao okolo u stanju velikog uzbuđenja, nestrpljiv da ponovo vidi svog tatu.

Domar je radio na konzolnim prozorima u dnevnoj sobi, od kojih je jedan još uvek bio otvoren.

Pozvao je dadilju da posmatra dete, ali pre nego što je ona uspela da reaguje, Konor je projurio pored nje, skočio na nisku izbočinu prozora gde bi inače pritiskao nos na staklo da bi pogledao – i nestao.

Lori će kasnije pozvati Kleptona da mu kaže kako je Konor pao kroz prozor, a Eriku to nije moglo doći do glave pa joj je postavio pitanje: "Da li si sigurna?"

Erik Klepton
foto: Profimedia

Ošamućen, prepešačio je sedam blokova do stana misleći da mora da je došlo do greške.

Dok se približavao svom odredištu, ugledao je vozilo hitne pomoći, policijska kola i gužvu ispred ulaza i nastavio je da hoda niz ulicu kao da se to ne tiče njega.

Čuvši vesti, njegov menadžer, Rodžer Forester, ukrcao se na let koji je stigao samo četiri sata kasnije. Otpratio je Erika do mrtvačnice.

"Šta god da se desilo sa Konorovim telom nakon pada, do trenutka kada sam ga video, njegovo malo telo je imalo neku normlanost. Sećam se da sam mirno gledao u njegovo lice i pomislio: Ovo nije moj sin. Pomalo liči na njega, ali nije to on."

Dečak je sahranjen u rodnom mestu Erika Kleptona, dva dana pre Erikovog 46. rođendana.

Na sahrani je bila i njegova bivša žena Pati.

Erik Klepton
foto: Profimedia

Nakon nekoliko meseci potpune izgubljenosti, Erik je počeo lagano da se "budi". Odlučio je da smrt njegovog sina ne bude uzaludna. Pokrenuo je akciju skretanja pažnje roditeljima o tome kako da obezbede životni prostor i spreče tragedije.

Tokom suđenja, odbio je da okrivi domara, dadilju ili bilo koga za smrt Konora. Bio je to nesrećan slučaj. Nastavio je da posećuje anonimne alkoholičare i vodi računa o sebi.

Odbio je da se alkoholiše jer je smatrao da bi tako izdao sećanje na sina.

Zato što je on odlučio da pomogne sebi i Bog mu je priskočio u pomoć. Javila mu se menadžerka studija Ivon Keli sa kojom je Klepton imao kratkotrajnu aferu. Ivon je priznala da je iz te kratke afere rodila ćerku koju je 6 godina odgajala zajedno sa svojim mužem. Mislila je da Erik ne želi decu, pa mu to nikad nije ni rekla.

Erik Klepton
foto: Profimedia

Kada je čula za njegov gubitak, odlučila je da mu se javi.

Erik je odmah došao da vidi dete. "Ta prelepa šestogodišnja devojčica bila je moja slamka spasa u moru izgubljenosti i kofuzije," rekao je kasnije. Posle toga nastavio je redovno da viđa dete.

Tako je jedan od najrazuzdanijih rokera starih vremena postao čovek od reči i požrtvovan tata. Kada je imao 54 godine upoznao je 23godišnju američku studentkinju Meli kojom se oženio 2001. godine. Ona će postati jedina žena kojoj će Erik Klepton biti veran do groba.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs