DŽEREMI ALEN VAJT

ZA NJIM SU POLUDELE ŽENE ŠIROM PLANETE: Proslavio se u hit seriji, njegov TURBULENTNI ljubavni život je teško pratiti

Serija 'The Bear" o histeričnom, ali vrhunskom kuvaru osvojila je publiku i kritiku širom sveta, a velikim delom je za to zaslužan Džeremi Alen Vajt, osvojivši više nagrada za to glumačko ostvarenje, a 32-ogodišnjem glumcu se sada smeđi i nagrada Emi.

Vip priča
Autor:
ZA NJIM SU POLUDELE ŽENE ŠIROM PLANETE: Proslavio se u hit seriji, njegov TURBULENTNI ljubavni život je teško pratiti
Džeremi Alen Vajt, Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Iako ga većina verovatno ne zna po imenu, njegovo lice dobro je poznato ljubiteljima tinejdžerke serije 'Shameless'. Džeremi Alen Vajt polako, ali sigurno osvaja kritičare i ljubitelje dobrih serija, već je osvojio Zlatni globus, a velika verovatnoća da osvoji nagradu Emi mogla bi od njega da naprave novu zvezdu Holivuda koju svi žele u svojim projektima!

Kao Lip Gallager u seriji 'Shameless' osvojio je nekoliko nominacija, ali kao Karmen Karmi Berzato u seriji 'The Bear' osvojio je naklonost svih. Način na koji je izvedbom privukao pažnju, tvrde stručnjaci, već dugo nije viđen.

Zašto ga svi toliko hvale?

Nevverojatne glumačke sposobnosti? Svakako! Školovan plesač? Njegov je skriveni talent! Telo kao da ga je klesao sam Mikelanđelo? Proverite sami! Prodorne plave oči? Takve se baš retko viđaju!

Da bi se pripremio za ulogu nestabilnog, problematičnog, nervoznog i hvaljenog kuvara Berzata, Vajt je i u privatni život uneo neke promene da bi što dublje ušao u lik koji glumi.

Kako bi bio što uverljiviji kao kuvar, pripremao se studirajući u Institutu za kulinarsko obrazovanje, a da bi ušao u italijanski vajb, kod kuće je kuvao sve recepte iz kuvara Frankies Spuntino.

Kad su mu iz produkcije ponudili ulogu, nisu bili sigurni da li će pristati na nju, ali Vajt se odlučio za taj izazov, delom zato što bi mrzio da gledat da je pripala nekom drugom.

U osnovnoj školi bio je plesač baleta, džeza i stepa. U uzdrastu od 13 godina, nakon ulaska u plesni program srednje škole, promenio je mišljenje i odlučio je da se oproba u glumi, a čini se da nije pogrešio jer nakon performansa koji je pokazao u seriji 'The Bear' mnogi mu nagoveštaju sjajnu budućnost!

Poznato je da je glumcu potrebna jedna odlična uloga i malo sreće da mu svet bude otvoren, a Vajtu bi se mogla dogoditi ona slava kakvu danas žive Timoti Šalame nakon filma 'Call Me By Your Name'.

Sve njegove ljubavi?

Glumac je bio u vezi s kolegicom Emom Grinvel, s kojom je glumio u seriji 'Shameless', a u njoj su igrali srećan par Lip i Mendi. Ne zna se tačno kako i kada su stvari među njima postale romantične jer je par držao to za sebe, iako su se redovno zajedno pojavljivali na crvenom tepihu.

Nakon nje, glumac se zaljubio u Adison Timlin, takođe koleginicu sa kojom se spojio na setu filma 'Afterschool' 2008. godine. Prijateljstvo je 2016. godine preraslo u ljubavnu romansu. Tokom veze dobili su dve ćerke, a svoju su ljubav okrunili brakom na intimnoj ceremoniji 2019. godine.

Džeremi Alen Vajt
foto: Osvaldo / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Par se venčao na poprilično neobičan način noseći crne džins jakne s natpisom 'Til Death' (Do smrti) i nadimcima partnera. Međutim Vajt i Timlin su ipak podnijeli zahtev za razvod u martu 2023.godine.

5. avgusta su objavljene fotografije zgodnog Vajta sa Ešli Mur, glumicom iz serije 'Znam što si radio prošlog leta'. Na fotografijama se dvoje glumaca ljubi i grli šetajući ulicom pa je, čini se, rođena nova veza.

Džeremi Alen Vajt
foto: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs