tom kruz

40 GODINA BIO U JEDNOJ OD NAJJAČIH SEKTI: Glumac okrenuo leđa SAJENTOLOGIJI zbog ove ŽENE

Američki glumac Tom Kruz od skoro odbija da odgovara na pitanja o Sajentologiji kojoj je posvetio najveći deo svog života, zbog čega mnogi misle da okreće leđa tom kultu koji mu je upropastio porodične odnose mnogo puta, odvojio od voljenih i stavljao mu karijeru pod znak pitanja.

Vip priča
Autor:
40 GODINA BIO U JEDNOJ OD NAJJAČIH SEKTI: Glumac okrenuo leđa SAJENTOLOGIJI zbog ove ŽENE
Tom Kruz, Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Na predstavljanju svojih novih projekata američki glumac Tom Kruz od pre nekoliko nedelja odbija da odgovori na svako pitanje koje ima veze sa sajentologijom i sajentološkom crkvom, čijim je pravilima skoro četiri decenije podredio svoj život.

Kako je jedna od najvećih holivuskih zvezda svih vremena od skoro na sebe preuzela ulogu PR-a i promotera sajentološkog učenja i verovanja, a od svih osoba u svom najužem krugu isto je tako zahtevao da im se podrede, pa bi njihovo odbijanje izazivalo i njegov lični razlaz s njima.

Suri Kruz
foto: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako je poznato sajentološko učenje temelji na delima L. Rona Habarda, američkog pisca naučne fantastike, a njegova glavna premisa je da su čovekove sposobnosti neograničene, čak i ako ih osoba trenutno nije svesna i da opstanak zavisi od nas samih, našim bližnjima i postizanju zajedništva s univerzumom. Ali, pred svoje članove stavlja teške, po mnogima nemoguće izazove s ciljem da potpuno kontroliše njihove živote, a najsporniji među njima su odbijanje konvenciolnog lečenja najtežih boleti poput tumora, koji su po njihovom mišljenju izazvani nestabilnošću i gubitkom lične harmonije pojedinca.

1 / 14 Foto: GIULIO NAPOLITANO / AFP / Profimedia

Podsetimo, pored toga što su mu se brakovi raspadali zbog odbijanja da nastave svoje sajentološko iskustvo sa njim, Tom Kruz je osim Kejti Holms i Nikol Kidman izgubio kontakt sa svojom jedinom rođenom ćerkom - Suri Kruz, pa mnogi misle da je ova odluka da se možda i okrene sajetnološkoj crkvi zbog toga jer želi da ponovo uspostavi kontakt sa njom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs