SAZNAJTE VIŠE

GODINAMA SE MISLILO DA JE DŽEKI KENEDI BILA UZROK NJIHOVOM NARUŠENOM ODNOSU: Istina o odnosu njene sestre sa Kenedijem

Rivalstvo između sestara Džeki Kenedi i Kerolin „Li“ Radzivil tema je knjige „Neverovatne sestre Buvije“ koja otkriva kada je njihov odnos narušen do te mere da joj Džeki nije ostavila ništa u nasledsvo kada je preminula 1994. godine.

Vip priča
Autor:
GODINAMA SE MISLILO DA JE DŽEKI KENEDI BILA UZROK NJIHOVOM NARUŠENOM ODNOSU: Istina o odnosu njene sestre sa Kenedijem
Džeki Kenedi i Li Radzivil, Foto: Profimedia

Takmičenje između Džeki Kenedi i njene sestre Kerolajn „Li“ Radzivil je objašnjeno u knjizi „Neverovatnim sestrama Bouvier: Tragični i glamurozni životi Džeki i Li“ autora Sema Kašnera i Nensi Šonberger.

Autori istražuju doživotni raskol između sestara, uključujući Lijevu aferu sa Džonom F. Kenedijem i Džeki koja se udala za Aristotela Onazisa, čoveka u koga je Li bila zaljubljena.

Li Radzivil
foto: Profimedia

Prema autorima, Džeki je vodila listu neprijatelja - a Lijevo ime je bilo čvrsto u u samom vrhu. Kada je Džeki umrla 1994. godine, nije ostavila ništa svojoj sestri u testamentu.

U svom testamentu, Džeki je navodno napisala: „U ovom testamentu nisam dala nikakve odredbe za svoju sestru, Li B. Radzivil, prema kojoj imam veliku naklonost, jer sam to već činila tokom svog života”. Ovo otkriće je bilo rezultat Lijeve afere sa Džekinim mužem, pokojnim Džonom F. Kenedijem.

Gor Vidal, Džekiin bliski prijatelj, otkrio je da mu je Radzivilov prvi muž Majkl Kenfild rekao da je njegova žena 'otišla u krevet' sa JFK-om.

Li Radzivil
foto: Profimedia

"Bilo je trenutaka kada... mislim da je [Li] otišla možda predaleko. Kao što je odlazak u krevet sa Džekom u sobi pored moje na jugu Francuske i onda... hvalisanje time", rekao je Kenfild.

Knjiga se bavi „začaranim detinjstvom“ sestara, provedenim između stana na Park aveniji i leta u Hemptonsima. Međutim, to daje posebnu sliku života koji je njihova majka odlučila da stvori za svoje dve lepe ćerke.

Autori pišu: „Njihova majka se ponovo udala za bogatog berzanskog mešetara i advokata Hjua Aukinklosa, dajući primer svojim ćerkama da se dobro udaju, vaspitavajući ih kao gejše, da bi izvlačile novac od muškaraca.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

„Sestre su volele modu i potrošile su bogatstvo na svoju garderobu, a očuh im je plaćao privatno školovanje, koje je uključivalo studije u Evropi“, nastavljaju autori. Na kraju, oni tvrde da se Li, koja je umrla 2019. godine, borila sa svojim identitetom nakon što je živela u senci svoje starije sestre.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs