SILOVALI SU JE PRED OČIMA MUŽA KOJI JE GEJ: Njeno telo dugo se borilo, onda je obolela od RAKA, a OVAKO je PREŽIVELA

Težak život glumice koju su silovali pred mužem malo ko je imao, a ona se lavovski izborila sa svim poteškoćama.

Vip priča
12:34h Autor:
SILOVALI SU JE PRED OČIMA MUŽA KOJI JE GEJ: Njeno telo dugo se borilo, onda je obolela od RAKA, a OVAKO je PREŽIVELA
Težak život glumice koju su silovali pred mužem, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hiljade glumaca stupilo je u najveći štrajk koji je pogodio Holivud u poslednjih 60 godina, a čuvena glumica Fren Drešer jedna je od predvodnica istog. U poslednje vreme, glumica se nije često pojavljivala u javnosti, budući da se borila sa nizom životnih problema.

Fren se proslavila pre 30 godina zahvaljujući seriji "Dadilja", a zbog natapirane kose, crnih lokni i vrckave naravi svi je se i danas jako dobro sećaju. Iako danas uživa u zasluženoj penziji i se kloni medija koliko može, njena životna priča mnoge fascinira još uvek.

Fren Drešer
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svoju je karijeru započela kao misica koja je u SAD-a zastupala državu Njujork, a vrlo rano upoznala je i svog budućeg supruga Pitera, za kojeg se udala 1978. sa samo 21 godinom.

Ali, 1996. godine njihovoj je ljubavi došao kraj, a razvod je bio finaliziran 1999. godine. Piter Mark se izjasnio kako je nakon dugogodišnjeg braka shvatio da je homoseksualac, a par je uprkos bračnom brodolomu ostao u prijteljskim odnosima te su dugo poslovno sarađivali.

Fren Drešer
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Naša ljubav je jedinstvena, retka i beskrajna. Osim kada je iritantan", rekla je o svom bivšem suprugu Fren jednom prilikom. Nakon što joj se bivši izjasnio kao homoseksualac, Fren se aktivno uključila u grupe za promovisanja prava LGBTQ zajednice.

Dok su bili u braku, zajedno su proživeli i jedno traumatično iskustvo. U januaru 1985. godine dvojica pljačkaša provalila su u njihov dom u Los Anđelesu. Dok je jedan pljačkao stan, drugi je silovao Fren i njenu prijateljicu držeći im pištolj prislonjen uz glavu. Frenin suprug bio je prebijen, zavezan i nateran da svedoči celoj sceni. Glumici su nakon toga trebale godine da se oporavi od tog tragičnog događaja, a još duže da o njemu progovori u javnosti.

Fren Drešer
foto: RW/MPI / Capital pictures / Profimedia

O silovanju je prvi put progovorila 1996. kada joj je dijagnostikovan rak materice. Sve detalje opisala je u autobiografiji "Enter Whining".

"Dugo godina se nisam nosila i bavila s boli koju je silovanje uzrokovalo. Na kraju sam završila s karcinomom. Telo je odlučilo da se slomi i stvori bolest. Bilo je to veliko iskustvo za mene", rekla je glumica.

Fren Drešer i Piter Mark Džejkobson
Fren Drešer i Piter Mark Džejkobsonfoto: Profimedia

Ona veruje da je upravo taj događaj bio krivac i okidač raka, od kojeg je obolela 2000. godine. Međutim, postoji još jedna stresna situacija koja ju je zadesila, te prouzrokovala veliki stres.

Naime, godinu dana pre nego što joj je dijagnostikovan karcinom, razvela se od supruga, jer je on shvatio da je - homoseksualac.

Fren Drešer
foto: Profimedia

"Nisam srećna što sam imala karcinom i ne želim ga nikome, ali bolja sam osoba postala posle toga. Nekada najbolji darovi dolaze u najružnijim pakovanjima" , rekla je Fren.

1 / 7 Foto: Profimedia

Ipak, nju ni to nije slomilo. 2007. Fren je osnovala humanitarnu organizaciju za borbu protiv raka i aktivirala se u javnosti. Hrabra Fren danas je napunila 66. godina, a 2014. udala se za sedam godina mlađeg Šivau Ajaduraija, američkog naučnika i komputerskog stručnjaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs