SIBEL DORSA

KADA SE UBILA LJUBAVNICA NJENOG MUŽA, ATINI SU POTONULE SVE LAĐE: Poslednja Onazisova KLETVA ledi krv u žilama

Neverovatna priča sa kojom se, nadamo se, završava takozvana kletva Onazisovih.

Vip priča
Autor:
KADA SE UBILA LJUBAVNICA NJENOG MUŽA, ATINI SU POTONULE SVE LAĐE: Poslednja Onazisova KLETVA ledi krv u žilama
Atina Onazis, Foto: Profimedia

Iza visokih gvozdenih kapija svoje vile sa dvostrukim fasadama u predgrađu Antverpena, u Belgiji, najbogatija mlada žena na svetu uživa u svom domaćinstvu.

Svakog jutra Atina Onazis pomaže svoja dva pastorka da se spreme za školu i muči se oko njihovog doručka. Dve sobarice joj pomažu u kućnim poslovima pre nego što ode u Rols-Rojsu sa šoferom da gleda 14-godišnjeg Fernanda na fudbalskom treningu ili da nadgleda čas jahanja desetogodišnje Vivijen.

Uveče voli da gleda DVD sa svojim mužem, divnim skakačem Alvarom „Doda“ Alfonsom de Mirandom Netom. Sinoć se, međutim, 26-godišnja milijarderka borila da sa otkrićem da je, uprkos njenoj posvećenosti onome što se opisuje kao „jednostavan, zdrav život“, poslednja žrtva „kletve Onasisa“.

atina onazis
foto: Profimedia

Jedina preživela naslednica brodskog bogatstva svog dede Aristotela Onazisa, odrasla je slušajući priče o skandalima, tragedijama i iznenadnim smrtima koje su se odigrale u sjaju velikih imanja njene porodice i na Skorpiosu, njihovom privatnom mediteranskom ostrvu. To je nasleđe koje je Atina okrivila za njihovu neverovatnu ekstravaganciju, i ono koje je pokušala da izbegne otkako se udala za "Dodu", tačnije Alvara de Merinanda Netoa.

Njenu naizgled savršenu rutinu su srušile užasne vesti iz Dodinog rodnog grada Sao Paula u Brazilu, gde njegova bivša ljubavnica Sibel Dorsa bacila kroz prozor svog stana na sedmom spratu i na mestu ostala mrtva. Na Atininu sramotu, lepa, ali problematična 36-godišnja glumica i Plejboj model ostavila je za sobom oproštajno pismo u kojima se žalila na aranžman po kome naslednica i Doda odgajaju njenu decu.

Dečaka je rodila Sibel tokom njenog prvog braka, sa brazilskim biznismenom Fernandom Olivom starijim. Pristala je da preda decu Atini i Dodi, ali su joj deca toliko nedostajala da je, kako je rekla u jednoj od poslednjih beleški, izgledalo kao da joj je „srce isečeno“.

„Sibele je odlučila da uradi ovo. Bila je njena odluka da dozvoli deci da žive sa Atinom i Dodom“, rekao je Oliva u jednom intervjuu.

„Njen život je bio veoma komplikovan. Bila je glumica, emotivna i nestabilna. Sa Atinom i Dodom imaju veoma jednostavan i zdrav način života.’

Aleksis Mantikis, bivši pomoćnik Atininog oca, Tjerija Rusela, rekao je tada: „Izgleda da je Onazisova kletva ponovo udarila. Siguran sam da su svi mislili da donose najbolje odluke, ali prema njenim poslednjim porukama, Sibel je bila očajna što se odrekla dece.

„Ova jadna žena videla je sebe kao Atininog rivala. Osećala je da nije dorasla ovoj milijarderskoj naslednici koja je bila mlađa i imala ogromno bogatstvo, slavu i moć.

„Novac Onazisa nije izazvao ništa osim problema. Siguran sam da će deca odrastati u dobrom okruženju, ali je pitanje da li se išta može nadoknaditi gubitak majke koja ih je mnogo volela.’

„Doda i ja smo bili srećni. Jedini problem je bio novac“, rekla je ona. „Ne zarađuje mnogo, ali ima strast prema skupim konjima.“ Naslednicu je upoznao u belgijskoj školi konja, gde je, navodno, bila oduševljena onim što je Sibel opisala kao Dodin seksepil. „On je neverovatno harizmatičan“, rekla je.

Atina je imala samo tri godine kada je njena majka Kristina umrla od srčanog udara. „Ona je poslednja preživela naslednica ove porodice“, kaže Mantikis.

Sibele, njen prvi muž, gospodin Oliva, prikazao kao krhku ženu, suviše svesnu, kako kaže, svojih majčinskih neadekvatnosti. On je, kaže, preuzeo brigu o Fernandu kada je dečak imao oko tri godine. I složila se da će Doda biti bolji roditelj za Vivijen. „Nije mogla da se brine o deci“, tvrdi Oliva.

Fernando mlađi se preselio u Belgiju 2009. godine „Pitao je da li može da živi sa svojom sestrom“, kaže gospodin Oliva, koji potvrđuje da je Sibel odobrila plan i da je Doda pažljivo pokušao da je ubedi da ostane u bliskom kontaktu sa oba deteta. „Bio je veoma dobar prema njoj. Podržavao ju je do kraja.’

Sibel je pred kraj pretrpela ono čuveno„poslednja kap u čaši“. Bila je verena za brazilskog TV voditelja, Gilberta Skarpa, a trebalo je da se venčaju sedećeg meseca. Ali 30. januara, on je skočio s prozora njenog stana i izvršio samoubistvo. Sibel je kasnije napisala na Fejsbuku: „Živeti bez svoje dvoje dece i bez ljubavi mog života ranilo je celu mene.“

Brazilski časopis je objavio da je dobio izjavu od Dode u kojoj je rekao: „Ne moram da se branim od kritike Sibel. Imam mnogo mejlova od nje, u kojima me hvali kao oca koji joj nikada nije propustio da joj pruži moralnu i finansijsku podršku.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs