DŽERI SPRINGER

RODIO SE U METROU, BEŽAO OD NACISTA, NAPRAVIO HAOS U AMERICI: Život najkontraverznijeg TV voditelja 20. veka

Bivša supruga legende šoubiznisa nestala je iz javnosti, a sada se zna i razlog.

Vip priča
Autor:
RODIO SE U METROU, BEŽAO OD NACISTA, NAPRAVIO HAOS U AMERICI: Život najkontraverznijeg TV voditelja 20. veka
Džeri Springer, Foto: Edward Opinaldo / Pacific coast news / Profimedia

Juče je ceo svet je obišla vest o smrti legendarnog voditelja kontraverznog šou-a koji je bio popularniji od emsije Opre Vnifri.

Kako je otkrila njegova porodica, Džeri Springer je preminuo u svom domu u Čikagu, u dobi od 79 godina, navodno od raka pankreasa.

Džeri Springer je punih 27 godina vodio hit TV šou"The Jerry Springer Show", koj je Americi i svetu pružio divlje i razuzdane trenutke u kojem je izazvivao svoje goste, pa su se nebrojeno puta u samom studiju potukli članovi porodice.

Pored emisije, pažnju je privlačio i njegov privatni život.

Džeri Springer
foto: Profimedia

Slavni voditelj je rođen 1944. godine na stanici podzemne železnice u Londonu, a pravo ime mu je Džerald Norman Springer. Sa roditeljima Jevrejima koji su pobegli od nacističkog progona u Ameriku je stigao kada mu je bilo svega 5 godina. Studirao je političke nauke, a iako je najpoznatiji po karijeri u šoubiznisu, ceo svoj odrasli život bio je politički aktivan.

Pre nego je postao popularan zbog šou-a, Springer je vodio neuspešnu kampanju za američki Kongres 1970. godine. Potom je 971. izabran u Gradsko veće Sinsinatija, pre nego što je 1977. postao gradonačelnik tog grada. Na toj funkciji zadržao se jedan samo mandat.

Džeri Springer
foto: Profimedia

Suprugu Miki Velton s kojom je bio u braku 21 godinu, upoznao je 1969. na sastanku na slepo. Ona je tad imala 23 godine i zaposlila se u njegovoj advokatskoj kompaniji, a ubrzo su započeli vezu koja je trajala četiri godine pre nego što su se venčali 1973. godine.

Samo nekoliko meseci nakon venčanja, saznalo se da je posećivao prostitutke, što je, nakon što je policija upala u bordel i pronašla njegovo ime na listi klijenata, bio prisiljen i javno da prizna.

Džeri Springer
foto: Profimedia

Naravno, njihov brak se nakon toga našao u krizi, ali Miki mu je ipak oprostila i ostali su zajedno. 1976. rodila im se ćerka Kejti.

Brak im je trajao više od dve decenije, a 1994. godine se pročulo da se razvode. O detaljima njihovog razvoda se ne zna puno, kao ni o pravom razlogu, al nagađa se da Miki više nije mogla da trpi njegove prevare koje nikada nisu prestajale.

Džeri Springer
foto: Profimedia

Iako je celi svet znao ko je njen bivši suprug, Miki je uspela nakon razvoda da se drži dalje od očiju javnosti pa se o njenom životu nakon braka sa Džerijem ne zna apsolutno ništa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs