SAHRANILA JE ĆERKU I PATILA ZA NJOM CEO ŽIVOT: Tragedije su se samo nizale, a onda su i dotukle našu čuvenu pevačicu

Tragičan život Vere Ivkovićn nad kojim bi i kamen zaplakao, obeležila je ćerkina smrt.

Vip priča
Autor:
SAHRANILA JE ĆERKU I PATILA ZA NJOM CEO ŽIVOT: Tragedije su se samo nizale, a onda su i dotukle našu čuvenu pevačicu
Tragičan život Vere Ivković, Foto: Printcreen Youtube/ RTS

Čuvena pevačica narodne muzike, Vera Ivković bila je jedna je od onih koju život nije mazio. Tragedije koje su joj se desile učinile su svoje, te je pevačica ubrzo obolela.

Veru su svi pamtili i po njenom neodoljivom osmehu, ali je on zauvek ugašen kad se saznalo da ćerka Maja boluje od neizlečive bolesti - lupusa. Pevačica je napustila karijeru da bi se posvetila porodici.

Njena ćerka Maja preminula je u 27. godini od posledica lupusa koji je dobila kada je imala tek 15. Njen sin Vladimir svojevremeno je govorio o ovoj teškoj borbi, piše Lepa i Srećna.

- Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac - rekao je tada sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Vera Ivković
Vera Ivkovićfoto: Printscreen Youtube / Yousonso

Muž Danilo je preminuo 2002. a Maja 2006. godine, a ove tragedije su teško narušile i Verino zdravlje. Posle dva moždana udara, smeštena je u Centar za stara lica u Rumi gde je i preminula 2012. godine. Njen unuk Danilo, koji je ime dobio po dedi, nastavio je porodičnu tradiciju i nastupa kao pevač.

- Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi - ispričao je svojevremeno Verin unuk Danilo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs