klark gejbl

ŽENIO SE 5 PUTA, VARAO SVAKU ŽENU, KRIO JEDNU TAJNU DO KRAJA ŽIVOTA: Život ovog glumca ostao je misterija do danas

Legenda filma Klerk Gejbl koji se proslavio u filmu "Prohujalo s vihorom" imao je zanimljiv ljubavni život.

Vip priča
Autor:
ŽENIO SE 5 PUTA, VARAO SVAKU ŽENU, KRIO JEDNU TAJNU DO KRAJA ŽIVOTA: Život ovog glumca ostao je misterija do danas
Klerk Gejbl i Merilin Monro, Foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Veliki glumac Klerk Gejbl u Holivudu je poznat kao legenda, ali i veliki ženskaroš, uprkos činjenici da se ženio pet puta.

Do dan danas nije razjašnjeno da li je on bio ljubitelj muškaraca ili žena – ili da je imao veze i sa jednim i drugim polom? Naime, o seksualnom i ljubavnom životu ovog glumca spredaju se brojne legende i tračevi, a mnogi su do danas ostali fascinirani njegovom seksualnom harizmom.

prohujalo sa vihorom
foto: Profimedia

Za početak, podsetimo se, Gejbl je započeo svoju karijeru kao pozorišni glumac i pojavljivao se kao statista u nemim filmovima između 1924. i 1926. godine. Ubrzo je napredovao do sporednog glumca u nekoliko filmova slavnog holivudskog studija MGM pa je tako za par godina postao vodeći glumac u više od 60 filmova koje se snimio u narednih trideset godina.

Osim po brojnim ulogama, markantni Gejbl bio je poznat i kao veliki zavodnik koji se ženio čak 5 puta. Zanimljivo, samo 13 dana nakon razvoda od druge supruge Marije Franklin Prentis Lujas Langam, glumac je već bio u trećem braku, koji je potrajao nešto manje od 3 godine, jer je njegova tadašnja supruga Kerol Lombard poginula u avionskoj nesreći.

Klerk Gejbl
foto: Profimedia

Godine 1955. oženio se petom suprugom Kej Sprekels pa je usvojio njeno dvoje dece.Godine 1961. Kej mu je rodila sina Džona i to nekoliko meseci nakon njegove smrti, u istoj bolnici u kojoj je on preminuo. Ipak, to nije bilo njegovo prvo dete.

Naime, 1935. godine glumica Loreta Jang, s kojom je imao kratku vanbračnu aferu na filmskom setu, rodila mu je ćerku Džudi.

Uprkos brakovima, Gejbl je imao i brojne druge afere s filmskim koleginicama, među kojima su Džoan Kraford, Lana Tarner i Nensi Dejvi koja je kasnije postala supruga 40. američkog predsednika Ronalda Regana. Da ne govorimo o mnogobrojnim starletama, kako je koja dolazila u Holivud, tako ih je on opsedao i osvajao, bez obzira na venčani prsten na ruci.

Klerk Gejbl, Kerol Lombard
foto: Profimedia

Ipak, u knjizi Dejvida Breta "Clark Gable; Tormented Star" piše kako je Klark bio gej pre nego što je postao holivudski ‘kralj’, a svoje je seksualne usluge pružao je i za novac i proboj u karijeri.

Šuškalo se i kako u početku nije želeo da prihvati ulogu u legendarnom filmu ‘Prohujalo s vihorom’, jer je Džordž Cukor bio režiser. On je bio gej te je znao za njegovu prošlost, zbog čega je ovom bilo neugodno da radi s njim. Cukor je zatim otpušten iz produkcije, a zamenio ga je Gejbov prijatelj Viktor Fleming, pa mnogi misle kako su takve glasine istinite.

Klark Gejbl, Vivijen Li
foto: Profimedia

Legendarni glumac preminuo je u septembru 1960. godine u 60. godini života nakon srčanog udara, a misterije vezane za njegovu seksualnost nikada nisu rešene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs