princeza mako

ODRASLA NA KRALJEVSKOM DVORU, ODKREKLA SE SVEGA ZBOG LJUBAVI: Ovako danas žive JAPANSKI Megan i Hari! (FOTO)

Princeza Mako radi kao volonterka u muzeju i živi u jednosobnom stanu sa svojim mužem zbog koga se odrekla svega.

Vip priča
Autor:
ODRASLA NA KRALJEVSKOM DVORU, ODKREKLA SE SVEGA ZBOG LJUBAVI: Ovako danas žive JAPANSKI Megan i Hari! (FOTO)
princeza Mako, Foto: Profimedia

Princeza Mako (30) odrekla se lagodnog života zbog ljubavi s Keijem Komurom (30) što je izazvalo puno negodovanja u njenom rodnom Japanu.

Da joj život daleko od kraljevskog dvora prija potvrđuju i njene poslednje fotografije na kojima se vidi kako se princeza opustila pa se često može videti na ulicama Njujorka u koji se preselila sa svojim odabranikom.

Mako i suprug Kei Komuro su 14. decembra odlejeli u novi život, tačnije, jednosobni stan u Velikoj jabuci gde je on dobio posao u jednoj advokatskoj kancelariji.

Princeza se brzo prilagodila američkom životu, pustila dugu kosu i uskočila u modernije komade pa su mnogi komentarisali kako izgleda bolje nego ikad i u skladu sa svojim godinama.

OD SREMSKE MITROVICE DO PROSIDBE USRED PARIZA: Život naše MANEKENKE koja je sreću pronašla sa bogatim Arapinom! (FOTO)

Princeza Mako
foto: Profimedia

Prema pisanju stranih medija, Mako je navodno pronašla i posao, ali ako ste pomislili da je to zbog doprinosa kućnom budžetu, prevarili biste se. Naime, Mako, kako navodi Japan Tajms, radi kao neplaćena volonterka u njujorškom Metropolitan Museum of Art. U muzeju radi u delu posvećenom azijskoj umetnosti, a trenutno pomaže da se postavi izložba slika inspirisanih životom službenik iz 13. veka koji je predstavio budizam u Japanu.

‘Kvalifikovana je i verovatno se bavi predmetima u kolekciji. To je posao koji zahteva veliku pripremu i često to oduzima puno vremena u biblioteci’, komentarisala je bivša kustosica ovog muzeja.

Inače, Mako je studirala umetnost i kulturnu baštinu na Međunarodnom hriščanskom Univerzitetu u Japanu, gde je i upoznala svog sadašnjeg supruga. Nakon toga je radila kao posebna istraživačica u Muzeju Univerziteta u Tokiju. Studirala je i istoriju umetnosti na Univerzitetu Edinburg u Škotskoj i magistrirala iz studija muzeja i galerija na Univerzitetu Leikester u Engleskoj 2016. godine.

Princeza i pravnik Komuro upoznali su se tokom studija 2012., a javnost je saznala da su vereni 2017. Potom su čekali čak tri godine dopuštenje i blagoslov njene porodice.

IZA MASKE DOBROĆUDNOG ČOVEKA, KRIJE SE MRAK: Slava ga je uništila, postao je kockar i NASILNIK! (FOTO)

Princeza Mako
foto: Profimedia

Mako i Komuro su rekli sudbonosno 'da' 26. oktobra prošle godine, tri dana nakon njenog 30. rođendana, a pre venčanja su se stotine ljudi, koji su protiv njihovog braka, okupili u Tokiju. Kao da Mako nije pretrpela dovoljno stresa, ni njeno venčanje nije prošlo u miru.

'Ispuni svoje odgovornosti pre venčanja', bili su neki od natpisa ljudi koji su protestvovali.

Svadbu su ranije morali da odlože, a pojavila su se nagađanja da su razlog Komurini finansijski problemi, odnosno njegove majke.

Kako su preneli strani mediji, ona duguje 36.000 dolara bivšem vereniku, a deo je iskoristila za školovanje svog sina. Javnost je tvrdila da je Kei s princezom zbog novca i nazivali su ga grebatorom. Komuro je objavio svoju izjavu na 24 stranice na kojima je rekao da će platiti iznos koji je dogovoren nagodbom.

Iz carske porodice su objasnili da su pomerili venčanje zbog ogromne medijske pažnje i ružnih komentara na račun princezinog verenika da nije podoban da bude s unukom nekadašnjeg cara Akihita. Pritisak je toliko naštetio Makoinom zdravlju da joj je dijagnostifikovan posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Princeza Mako
foto: Profimedia

Još je i njen otac, princ Akishino u martu prošle godine rekao da nije siguran da će se ona udati. Nekoliko meseci kasnije je Mako rekla da ona i Komuro ne mogu jedno bez drugoga.

Princeza se venčanjem za Keija odrekla titule i statusa jer tako nalaže japanski zakon za žene, koje pripadaju carskoj porodicu. Mako je trebalo nakon udaje da dobije 1.4 miliona dolara i taj novac bi joj olakšao novi način života, ali odrekla se i toga.

Zbog svog bega u Ameriku princeza i njen odabranik su dobili nadimak 'japanski Megan i Hari'.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs