dastin hofman

MRAČNA STRANA OMILJENOG DEKE HOLIVUDA: Kako je poznati glumac krio svoje ponašanje decenijama i gde je danas? (FOTO)

Dastin Hofman godinama je bio jedno od omiljenih filmskih lica, sve dok na površinu nije isplivao celi niz skandala i optužbi za seksualno zlostavljanje.

Vip priča
Autor:
MRAČNA STRANA OMILJENOG DEKE HOLIVUDA: Kako je poznati glumac krio svoje ponašanje decenijama i gde je danas? (FOTO)
Dastin Hofman, Foto: Profimedia

Kada bi netko analizirao lik i delo Dastina Hofmana, lako bi izvukao zaključak kako je reč o čoveku koji ima sve.

I zaista, decenijama je ovaj dvostruki oskarovac bio jedno od omiljenih lica Holivuda sve dok mu se život nije promenio preko noći nakon što su u javnost izašle žrtve koje je seksualno zlostavljao.

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Davne 1969. oženio se balerinom En Birn, ali detalji njihovog braka ostali su nepoznati do danas. Poznato je da je usvojio njenu ćerku iz prvog braka - Karinu, a u oktobru 1970. dobili su i zajedničko dete, ćerku Dženu. Savili su porodično gnezdo u njujorškoj četvrti Grinvič i bezbrižno živeli sledećih deset godina tokom kojih je Dastin četiri puta bio nominovan za nagradu Oskar koju je konačno prvi put i osvojio 1979. za briljantnu glumu u filmu ‘Kramer vs. Kramer’ u kojem je glumio uz Meril Strip.

Iako je Lisa ostala uz njega, njegov je brak i život ozbiljno su poljuljani 2017. godine nakon hapšenja Harvija Vajnstina, kada se nekoliko žena oglasilo i optužilo Dastina za seksualno uznemiravanje. Najšokantnije je bilo što je među njima bila i njegova 17-godišnja pomoćnica Ana Hanter koja je otkrila kako je Dastin pred njom pričao o seksu i neprimereno je dodirivao. O seksulalnom zlostavljanju progovorila je i Ketrin Roseter koja je s njim glumila u filmu 'Death of a Salesman' i priznala kako ju je tokom snimanja filma zvao u svoju hotelsku sobu te kako se čudila zašto uopšte odseda u hotelu budući živi u neposrednoj blizini.

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Kada su šokantne optužbe dospele u javnost, odnose su s njim zahladila su i njegova deca iz prvog braka, a u javnost su procurili i detalji sa snimanja filma 'Kramer vs. Kramer' s Meril Strip o njegovoj groznoj naravi.

Naime, kada su krenuli sa snimanjem, Dastin je u prvoj sceni ošamario Meril toliko jako da su joj ostali njegovi otisci prstiju na licu. Svedoci tvrde kako to nije bila gluma, već njegov izliv besa koji je pravdao ulogom. Zanimljivo je da niko sa seta nakon celog iskustva nije imao lepe reči za Dastina.

Danas se Dastin u javnosti pojavljuje prilično retko, a kada se i pojavi, lice skriva maskom u nadi kako ga niko neće prepoznati. 'Imam visoko poštovanje prema ženama i osećam se užasno zbog bilo koga ko se oseća neugodno pored mene. Žao mi je. To ne pokazuje ko sam ja', bilo je sve što je rekao nakon optužbi. Zanimljivo je ipak to što se čini da je Dastin osim umrljane biografije uspeo proći nekažnjeno. Za razliku od njegovih kolega Kevina Speisija i Džonija Depa, u njegovom se slučaju nije dogodio onaj dobro nam poznati 'kensel' efekat. Šta više, trenutno snima film 'Sam and Kate'.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs