SAZNAJTE VIŠE

NE NOSI NI BURMU NI VERENIČKI PRSTEN: Tajna jeftinog prstena koji kraljica Leticija nosi UVEK! (FOTO)

Bez obzira na to posećuje li područja zahvaćena zemljotresom ili blista na državnim prijemima, španska kraljica uvek na kažiprstu nosi isti komad nakita. Zanimljivo, u pitanju nije neki neprocenjivi prsten iz kraljevske riznice, niti neki kojim je ozvaničila svoju ljubav s kraljem Felipeom VI.

Vip priča
Autor:
NE NOSI NI BURMU NI VERENIČKI PRSTEN: Tajna jeftinog prstena koji kraljica Leticija nosi UVEK! (FOTO)
Kraljica Leticija, Foto: Profimedia

Kraljica Leticija od Španije spada u modne kraljice reciklaže, što znači da često i rado ponavlja odevne komade i, čak, kombinacije, i uštedeće na odeći kad god može. Ona iznova pokazuje da može da izgleda sjajno bez previše ulaganja, kao i da žena sa samopouzdanjem i modnim ukusuom može i u staroj odeći da pronađe savršen komad za svaku priliku.

Supruga kralja Felipea VI poznata je i po tome što ne nosi mnogo nakita — viseće minđuše su za nju retka ekstravagancija i obično bira decentnije varijante, a narukvice, satove i ogrlice ne nosi gotovo nikad, piše Glossy.

Isto je i s prstenjem, jer se ona ne razmeće skupocenim komadima, a ne nosi čak ni burmu niti svoj verenički prsten. Međutim, jedan je uvek na njenoj ruci: srebrni i pozlaćeni prstenčić koji potpisuje dizajnerka Karen Holam.

Ova engleska dizajnerka, koja već decenijama živi i radi u Madridu, poznata je po tome što radi pravi unikate, a njen najpoznatiji prsten svakako je onajkokji sija na kažiprstu španske kraljice. Ovaj jednostavan komad nakita ovalnog oblika Leticija nosi u baš svakoj prilici, a mnogi su verovali da je on skupocen onoliko koliko se očekuje od jedne kraljice. Prevarili su se — cena prstena koji je postao njen zaštitni znak iznosi oko 90 evra (mada ima i skupljih verzija, u zavisnosti od veličine).

Na sajtu pomenute dizajnerke Leticijin prsten opisuje se kao "ručno rađeni unikat od čvrstog srebra", a postoji čisto srebrna verzija, ona prekrivena žutim zlatom i jedna s roze zlatom.

Zbog čegakraljica Leticija toliko voli ovaj nakit? Razlog pogađate — dobila ga je na poklon, i to od svojih ćerki princeze Leonor i princeze Sofije. Navodno su devojčice štedele i sakupile 114 evra, koliko je prsten tada koštao, i dale ga majci u nekoj posebnoj prilici, a nije poznato jesu li ga naručile ili otišle lično u madridsku prodavnicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs