DA LI STE ZNALI?

PONOSNI NA SVOJE KORENE: Ove svetske zvezde su poreklom iz Ukrajine! (FOTO)

Uvek su isticali odakle potiču

Vip priča
Autor:
PONOSNI NA SVOJE KORENE: Ove svetske zvezde su poreklom iz Ukrajine! (FOTO)
Foto: Profimedia

Vest o početku rata Rusije i Ukrajine pogodio je ceo svet. Mnoge poznate ličnosti izjasnile su se šta misle o agresiji, a mnogi od njih ističu da je u pitanju nepotrebeno nasilje zbog kojeg će ispaštati nedužni građani.

S ovim mišljenjem se slažu i poznati Ukrajinci koji su slavu stekli u zapadnom svetu, a rođeni su ili su poreklom s istoka, a uprkos odrastanju u obećanoj zemlji, na svoje ukrajinsko poreklo brojni slavni glumici i glumce, reditelji, muzičari i sportisti nisu zaboravili.

Mila Kunis

Holivudska glumica Mila Kunis, pravim imenom Milena Markovna Kunis, poreklom je iz Ukrajine, a budući da nije aktivna na društvenim mrežama, i njena reakcija je tamo izostala.

"Bože, spasi Ukrajinu", napisali su na njenoj fan stranici. Inače, Mila je s roditeljima do svoje sedme godine živela u ukrajinskom gradiću Černivci, a u obećanu zemlju Ameriku emigrirali su godinu dana pre pada Sovjetskog saveza. Budući da dolazi iz jevrejske porodice, na odlazak u drugu zemlju podstaklo ih je jačanje antisemitizma zbog čega u Ukrajini nisu videli budućnost za svoju decu.

Mila Kunis
foto: Profimedia

Vera Farmiga

Američka glumica Vera Farmiga je u nekoliko navrata američkim medijima rekla kako je izrazito ponosna na svoje ukrajinske korene iako nikada nije živela tamo. Rođena u Nju Džerziju, baš kao i njeni roditelji su poreklom iz Ukrajine. Njihovi preci su emigrirali u SAD još tokom Drugog svetskog rata. Ponosna je što su je majka i otac naučili ukrajinski jezik, kao i što je upoznata s njihovom kulturom i istorijom.

„Moji roditelji, kao i baka i deke, odgajali su nas tako da nikada ne zaboravimo na svoje korene“, rekla je svojevremeno. Do šeste godine je govorila isključivo ukrajinski, da bi potom odlaskom u školu naučila i engleski jezik. Na društvenim mrežama objavila je boje ukrajinske zastave i poslala poruku.

Mila Jovovič

Ukrajinska glumica i model Mila Jovovič po mnogima je jedna od najlepših žena sveta, a u holivudskom svetu proslavila se ulogom u filmu „Resident Evil“. Rođena je 1975. godine u Kijevu, majka joj je bila ruska glumica, a otac srpski lekar.

Mila Jovović
foto: Profimedia

Vitalij i Vladimir Kličko

Volodomir Kličko, odnosno Vladimir Kličko, je proslavljeni ukrajinski bivši bokser koji je prvu medalju na Olimpijskim igrama zaradio davne 1996. godine u Atalanti. Iako je sanjao kako će postati lekar, u svet profesionalnog sporta ušao je sa 14 godina i to sasvim slučajno.

Vladimir Kličko, Vitali Kličko, braća Kličko
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs