ŽIVOTNA PRIČA

KAKO JE KOMIČAR PREKO NOĆI POSTAO PREDSEDNIK: Ko je, zapravo, Vladimir Zelenski, čovek koga Ukrajinci obožavaju!

Njegova priča je sve, samo ne obična

Vip priča
Autor:
KAKO JE KOMIČAR PREKO NOĆI POSTAO PREDSEDNIK: Ko je, zapravo, Vladimir Zelenski, čovek koga Ukrajinci obožavaju!
Foto: Profimedia

Svoju profesionalnu političku karijeru započinje u martu 2018. kada je osnovao političku stranku pod nazivom 'Sluga naroda'. Već iduće godine objavio je i kandidaturu za predsedničke izbore 2019. godine i postao jedan od favorita...

Vladimir Zelenski rođen je 25. januara 1978. u Kryvyj Rihu, Ukrajinskom SSSR-u, Sovjetskom Savezu. Deo detinjstva je proveo u Erdenetu u Mongoliji, a onda se sa porodicom preselio u ukrajinski deo SSSR-a gde je upisao gimnaziju, a kasnije i Pravni fakultet.

Iako se može pohvaliti diplomom sa spomenutog fakulteta, Vladimir je odlučio da karijeru nastavi u potpuno drugom smeru, pa ubrzo nakon diplomiranja počinje da se bavi komedijom i stend ap nastupima.

Još dok je studirao učestvovao je na međunarodnom takmičenju u komediji pod nazivom 'KNV'. Tada je imao samo 17 godina.

U svetu komedije njegova popularnost rapidno je rasla, a pre 25 godina osnovao je i tim pod nazivom 'Kvartal 95'. Godinama su se takmičili na prestižnim festivalima, putovali po svetu i osvajali nagrade.

Godine 2003. sa svojom grupom pravi TV emisiju za popularni ukrajinski kanal koja je brzo postigla veliki uspeh. Takođe, ukrajinski predsednik učestvovao je i u ukrajinskoj verziji showa "Ples sa zvezdama".

Osim toga, okušao se i kao redatelj, a pre 13 godina predstavio je svoj dugometražni igrani film koji je oduševio javnost. Od 2010. do 2012. godine bio je član upravnog odbora i generalni producent filma "Inter".

Kasnije je glumio u rusko-ukrajinskoj romantičnoj komediji 'Ured romantike', a 2012. godine glumio je Napoleona u ruskoj komediji. Iste godine pojavio se u još jednoj komediji, a reč je takođe o rusko-ukrajinskom filmu.

FATALNA INFLUENSERKA UZELA MILIONE NAJMOĆNIJEM ČOVEKU SEVERNE EVROPE: Ljudi je pljuju, govore da je zla i podla osoba!

Vladimir Zelenski
foto: Profimedia

Svoju profesionalnu političku karijeru započinje u martu 2018. kada je osnovao političku stranku pod nazivom 'Sluga naroda'. Već naredne godine objavio je i kandidaturu za predsedničke izbore 2019. godine.

Zelenski je postao jedan od favoritaod trenutka objave svoje kandidature.

21. aprila 2019. godine, Zelenski je izabran za predsednika Ukrajine, a svog protivnika, političara Petra Porošenkog pobedio je osvojivši više od 70% glasova.

EVO ŠTA DORUČKUJE VLADIMIR PUTIN: Kalorično i moćno! (FOTO)

Jelena Zelenski
foto: Profimedia

Kada je reč o njegovom privatnom životu i detinjstvu - ne postoji previše dostupnih informacija. Poznato je da mu je otac Aleksandar profesor na Ekonomskom fakultetu, a njegova majka Rima radila je kao inženjer.

2003. godine, Zelenski je oženio svoju ljubav iz srednjoškolskih klupa, a reč je, pišu tamošnji mediji, o ljubavi na prvi pogled. Godinu dana nakon što su 'izgovorili' sudbonosno da' na svet je stigla ćerka Oleksandra.

Jelena Zelenski
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs