napunila 77. godina

USVOJENU ĆERKU ZATEKLA S MUŽEM U KREVETU: Od 14-oro dece, troje tragično skončalo, a iza svega se krije JEZIVA PRIČA!

Glumica Mija Farou danas je napunila 77 godina, a njena životna priča puna je tužnih detalja

Vip priča
21:16h Autor:
USVOJENU ĆERKU ZATEKLA S MUŽEM U KREVETU: Od 14-oro dece, troje tragično skončalo, a iza svega se krije JEZIVA PRIČA!
Mia Farou, Foto: Profimedia

Mija Farou rođena je 9. februara 1945. godine. Američka glumica, aktivistkinja, žena koja je započela svoju karijeru baveći se manekenstvom. Svetsku popularnost doživela je udajom i to za Frenk Sinatru, a malo kasnije i ulogom u filmu Rozmarina beba, koju je režirao omraženi reditelj Roman Polanski.

Rodila se u Los Anđelesu, otac joj je bio filmski režiser, a majka glumica. Imala je sedmoro braće i sestara. Roditelji su joj bili alkoholičari i to je bilo teško detinjstvo. Najstariji brat Majkl poginuo je u avionskoj nesreći kada je imao samo 19. godina, brat Patrik izvršio je samoubistvo 2009. godine, a Džon je 2013. godine osuđen na deset godina zatvora i to zbog zlostavljanja dece.

Mija Farou
foto: Profimedia

Mija je odrasla na Beverli Hilsu u Kaliforniji, gde je povremeno učestvovala u predstavama, a sa samo dve godine igrala u kratkom dokumentarnom filmu.

Vaspitali su je kao katolkinju i pohađala je školu koje su vodile opatice. Sa svojih devet godina razbolela se od dečije paralize od virusa koji je tada harao Los Anđelesom, pa je tri nedelje provela u izolaciji. Jedva je preživela.

Pojavljivala se u raznim filmovima kao sporedna uloga, dok se nije pojavio scenario za film Rozmarina beba, koji je njenu karijeru vinuo u nebo. Kasnije, filmovi poput Velikog Getsbija i uloge koje joj je dodelio njen tadašnji partner Vudi Alen, doneli su joj svetsku popularnost.

U julu 1966. godine, Mija Farou se udala za poznatog pevača i glumca Frenka Sinatru. Venčanje se odigralo u Las Vegasu. Imala je samo 21. godinu, dok je Frenk imao 50.

On je želeo da Mija odustane od filmske karijere, što je ona u jednom momentu i uradila. Pratila je Sinatru na snimanjima nekoliko godina, ali se napokon umorila od toga i rada je pristala da glumi u filmu Rozmarina beba.

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

Razlika u godinama kao problem u braku

Rad na tom filmu doveo je do velikih svađa između supružnika, posebno zato što je ona prvo pristala da će igrati u njegovom filmu. Čim je počelo snimanje Rozmarine bebe, advokat Frenka Sinatre joj je uručio papire za razvod.

Ona je kasnije shvatila da je između njih najveći problem bila razlika u godinama i seća se da je ona tada bila jedna obična tinejdžerka, a ne neko ko je spreman za brak i sve ono što on nosi.

Drugi brak završio se zbog nedostatka ljubavi

Bez obzira na razvod, ostali su prijatelji do njegove smrti. U septembru 1970. godine, Mija ponovo staje na ludi kamen i udaje se za kompozitora Andre Previna u Londonu. Brak je bio jedino rešenje, s obzirom na to da je bila u drugom stanju.

Nosila je bliznace - dečake. Andre Previn je tada još uvek bio u braku, kada se upoznao sa neodoljivom Mijom, i kada je ostala u drugom stanju, ostavio je svoju suprugu i zatražio razvod braka.

Nakon četiri godine dobili su još jednog sina. Posle devet godina braka, razveli su se uz obrazloženje da među njima nema više ljubavi.

Kada je, godinama kasnije krenula u usvajanje dece iz sirotišta zemalja trećeg svega nije ni mogla da sanja da će se tragičan niz samo nastaviti. Posle razvoda, Mija je usvojila dete iz Koreje po imenu Moziz, dečaka od dve godine obolelog od cerebralne paralize.

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

Usvojila dete, pa započela vezu s Vudijem

Iste godine, Mija započinje vezu sa filmskim rediteljem Vudi Alenom. Za vreme njihove veze, Mija je glumila u njegovih čak 13 filmova.

Tokom veze sa Vudijem Alenom usvojila je i devojčicu Dilan, a onda je 1987. rodila još jedno dete, sina Sačela. Otac dečaka je bio Vudi Alen, koji mu je i dao ime – po svom omiljenom igraču bejzbola.

Drama koja će završiti na naslovnim stranama svih magazina tek je sledila. U januaru 1992. godine Mija je otkrila fotografije na kojima su Vudi i njihova usvojena ćerka Sun Ji – goli.

Bilo je očigledno da je otac u vezi sa usvojenom kćerkom, što je glumici bio dovoljan razlog da raskine vezu sa rediteljem.

On se 1997. godine oženio 35 godina mladom Korejkom, svojom usvojenom ćerkom, koja posle skandala sa fotografijama više nikad nije progovorila ni reč sa svojom majkom, Mijom Farou.

"Ne očekuješ da spava s tvojom ćerkom tebi iza leđa"

Dokumentarni film koji je prošle godine emitovan podsetio je na Vudijeve grehe iz prošlosti. Vudi Alen očekivano nije pristao da sarađuje na dokumentarnom filmu, ali svedočenje članova njegove nekadašnje porodice ponovo su ovaj holivudski skandal dovele u žižu interesovanja.

Dokumentarni film iz četiri dela "Alen protiv Ferou" prikazuju dugu priču o jednom od najozloglašenijih holivudskih skandala, odnosno optužbi protiv Vudi Alena (85) za seksualno zlostavljanje njegove usvojene tada sedmogodišnje kćeri Dilan, kao i o njegovoj vezi sa Sun-Ji Previn (50), ćerke glumice Mije Ferou (77).

Vudi Alen
foto: Profimedia

- Ne mogu kriviti Sun-Ji za sve što se dogodilo u njihovoj aferi. Ona je još bila samo stidljivo dete i to se sve događalo u našoj kući. On mora da snosi punu odgovornost za to. Podsticala sam njihovo druženje od samog početka, ali od svog partnera ne očekuješ da spava s tvojom ćerkom tebi iza leđa, ispričala je Mija Ferou, još uvek potresena zbog afere stare 30 godina. Alen, očekivano tvrdi d je Mija sve izmislila.

Naime on je u intervjuu govorio kako optužbe o seksualnom zlostavljanju nisu zasnovane na istinitim činjenicama, a kako je naveo izmislila ih je Dilanina majka Mia, jer je bila ljuta zbog raskida njihove dugogodišnje ljubavne veze.

- To je apsurdno, ali je zbog svega toga na mojoj karijeri ipak ostala velika mrlja. Nikad nisam zlostavljao Dilan. Ništa što sam ikad radio se ne može protumačiti na taj način, rekao je Alen. Sud ga je na kraju oslobodio optužbi za zlostavljanje. Sun Jin Previn i njihov usvojeni sin Moses Farou branili su Alena od optužbi i napadali majku, dok je Sun Jin ekla je da ju je majka godinama zlostavljala.

Mia Farou, Ronan Farou
foto: Profimedia

Glasine o smrti dece

Mija Farou je othranila 14 dece - četvoro biološke i desetoro usvojene iz celog sveta. S bivšim suprugom Andreom Previnom ima tri sina: Metjua, Sašu i Flečera, a s Vudi Alenom - Ronana. Usvojila je ćerke Lark, Samer,Sun-Ji, Dilan, Tam, Kvinsi i Frenki-Minh kao i sinove Mozesa, Ajzaka i Tadeusa. Glumica je na svom Tviter nalogu nedavno podelila dugačku izjavu o glasinama koje kruže o smrti njene dece.

"Kao majka četrnaestoro dece, porodica mi znači sve. Iako sam izabrala karijeru koja me stavila u javnu arenu, većina moje dece su odlučila da žive privatno, daleko od očiju javnosti," započela je svoju izjavu glumica. Mija je objasnila da više nije mogla da ćuti o gnusnim glasinama koje kolaju društvenim mrežama, a tiču se smrti njene dece.

"Moja voljena ćerka Tam umrla je u 17. godini od slučajnog predoziranja lekova za glavobolju, koje je dobila na recept", započela je Mija.

Ali, njen stariji brat Mozes je u maju 2018. godine izjavio je kako to nije istina i da je slepa Tam oduzela život nakon što se posvađala s Mijom Farou.

Inače, on više nije u dobrim odnosima s majkom pa je stao na stranu Vudija Alena kad ga je njegova sestra Dilan optužila za seksualno zlostavljanje u detinjstvu. Dve godine pre njene smrti samoubistvo je počinio njihov brat Tadeus. Mozes tvrdi da ih je Mija Farou fizički i psihički zlostavljala.

"Boli me kad se setim kako je vukla moju braću i sestre niz stepenice i zaključavala ih u ormar ili sobu. Tadeusa, koji je bio paraplegičar, zatvorila je preko noći u šupu van kuće kao kaznu zbog male neposlušnosti", tvrdi Mozes.

Dodaje kako je zlostavljala i Sun-Ji, usvojenu ćerku koja se kasnije udala za njenog tadašnjeg partnera Vudija Alena.

Glumica u svojoj veriji priče je isiče da je njen "hrabri" sin Tadeus sebi oduzeo život u 29. godini, nakon što je tadašnja devojka sa njim naglo raskinula.

"Lark je umrla u 35. godini od komplikacija HIV/ADIS virusa, koji joj je partner preneo. Uprkos svojoj bolesti, živela je plodonosno i sa puno ljubavi sa decom i dugogodišnjim partnerom. Umrla je za Božić u naručju svog partnera," nastavlja Mija.

"To su neizrecive tragedije! Bilo koja druga spekulacija o njihovoj smrti je sramoćenje njihovih života i života njihove dece i voljenih," dodala je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs