BURAN ŽIVOT ROK LEGENDE

ŽIVOT GA ŽESTOKO ŠIBAO, OSTAO BEZ RODITELJA, BRATA I SESTRE, A ONDA SAHRANIO I ĆERKU: Životna priča Milića Vukašinovića!

Zvali su ga čudom od deteta za bubnjevima. Žerio je i palio 80-ih godina i bio prava rok legenda. Ostvario je zavidnu akrijeru, ali mu je život zadao najteže udarce

Vip priča
13:18h
ŽIVOT GA ŽESTOKO ŠIBAO, OSTAO BEZ RODITELJA, BRATA I SESTRE, A ONDA SAHRANIO I ĆERKU: Životna priča Milića Vukašinovića!
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Muzičar Milić Vukašinović prošao je zaista sve u životu. Imao je veliku slavu, a bilo je dana kada je živeo i na rubu egzistencije.

Rođen je 9. marta 1950. godine u Beogradu, kao najmlađe od troje dece. Zbog oca koji je bio major Udbe često su se selili.

"Rođen sam 9. marta 1950. u Beogradu, preko puta Skupštine. Inače, moji roditelji su Vasojevići rodom iz okoline Andrijevice. Moj pokojni brat je rođen u Prištini 1948, a sestra i ja dve godine kasnije zato što je moj otac bio major Udbe, i te godine kada je rođen moj brat, izbio je Informbiro. Tada su mog oca već zvali u Beograd jer je tu bilo potrebno više udbaša. Zahvaljući Udbi ja sam rođen u centru Beograda, inače bih čuvao ovce negde u okolini Andrijevice."

"Prve slike koje su mi ostale urezane u pamćenju su slike detinjstva provedenog kod Skupštine, gde smo se igrali u parkiću, ali vrlo retko, jer su nas čuvali zbog oca udbaša. Retko smo izlazili, a živeli smo na četvrtom spratu, pa kad su bile parade, brat i ja smo bacali ljudima na glave igračke sa prozora da bi se nešto događalo, eto… Bili smo vezani jedan za drugog..."

BILA JE FATALNA ZA MUŠKARCE, ZA NJU JE FATALAN BIO HEROIN: Nestvarno lepa, a u njenom glasu čulo se samo beznađe i tuga!

Kada je imao 7 godina sa porodicom se seli u Peć gde je krenuo u osnovnu školu, da bi se kada je napunio 12 godina preselili u Sarajevo.

Škola ga nikad nije preterano interesovala, bio je buntovan i često je pravio probleme. Muzika je bila jedino čemu je mogao da posveti pažnju.

1963. godine je osnovao svoj prvi bend „Plavi dijamanti“, a 1965. godine je profesionalno svirao bubnjeve u bendu „Čičci“. Sam je naučio da svira bubnjeve, a podjednako dobro se snalazi i sa gitarom. 1970. godine odlazi u Italiju da svira sa Goranom Bregovićem i Zoranom Redžićem u triju „Mića, Goran i Zoran“.

1971. odlazi u London kako bi se bavio muzikom, ali je umeto toga zabršio radeći kao istovarivač i radniku u šanku u „Hard rock kafeu“. 1976. godine je zamenio bubnjara Bijelog dugmeta, Ipeta Ivendića, i tako postao član jedne od najpopularnijih grupa na prostorima bivše SFR Jugoslavije. Snimili su album pod nazivom „Eto! Baš hoću!“

A onda je 1979. godine osnovao bend „Vatreni poljubac“ sa kojim je i stekao najveću popularnost.

ALEN ISLAMOVIĆ JE SVOJU SUPRUGU UPOZNAO KADA JOJ JE BILO SAMO 16 GODINA: Kad smo započeli vezu, bio sam niko! (FOTO)

Što se privatnog života tiče, još u mladosti se susreo sa alkoholom, drogom i mnogim drugim porocima koji prate rokenrol. Tvrdi da je prvi seksualni odnos imao sa prostitutkom u parku kada je imao 12 godina. Svoju prvu veliku ljubav upoznao je u Bihaću dok je još išao u srednju školu. 1978. godine su se venčali, a taj prak tajao je punih 30 godina. Dobili su ćerku Maju.

O njihovom braku je ovako govorio: "Trideset godina smo bili u braku, varao sam je često, ali to sam bio ja. Ćerka se rodila 1983. godine. Ja sam to slavio dva-tri dana po gradu, to su svi znali. Ja sam je izveo iz bolnice i odveo kući. Kupio sam tad prvu video-kameru, koštala je 16.000 maraka. Stalno sam je snimao, sve do rata, do njene devete godine. Bila je užasno razmažena, nije imala nagon za jelom uopšte, samo je vodu pila. Samo je vrištala kad bi morala da jede."

Nakon razvoda upoznao je Ninu Rajković sa kojom je bio 13 godina. Zbog poroka i ova veza se raspala. Danas je uvezi sa 24 godine mlađom ženom, Suzanom Vučič.

OVO JE BIO PRAVI ZORAN RADMILOVIĆ I VAN SCENE: Konobar, račun! I saberite, molim vas, ono što gospođa ima u tašni!(FOTO)

Milić Vukašinović
foto: Kurir / Zorana Jevtić

Tragedija koja je obeležila njegov život

Milić se izvukao iz svih poroka, ali nažalost njegova ćerka nije uspela. Ćerka muzičara pronađena je u beživotnom stanju u njegovom stanu, a on se s tom činjenicom i dalje ne miri.

Nakon što je u julu 2018. godine izgubio ćerku Maju, muzičar Milić Vukašinović otkrio je da je izgubio i bratanca i tada je na tviteru napisao:

"Sve sam živo sahranio majku, oca, sestru, brata, sina od brata i rođenu ćerku, život ti j**em. Bog me valjda čuva za kraj".

U jendom intervjuu je rekao da je znao da njegova ćerka ima problema sa drogom i opijatima. "To je bila ta nesreća, kada ti se ćerka zaljubi u dečka koji je na igli", rekao je on.

Čuveni roker je u jednom trenutku zaista bio na rubu egzistencije kada je kako sam kaže propio milion i po evra u svom bludnom životu, a onda je sa svojom suprugom Suzanom rešio da pokrene biznis, odnosno prodaju kućne hemije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs