STRAŠNO

SVI SU MISLILI DA JE DIVAN, A ON KRIO JEZIVU TAJNU: 500 žrtava se javilo nakon njegove smrti!

Džimi Savil bio je jedna od najpoznatijih televizijskih ličnosti u istoriji TV, a njegova mračna tajna otkrivena je tek nakon njegove smrti 2011. godine

Vip priča
Autor:
SVI SU MISLILI DA JE DIVAN, A ON KRIO JEZIVU TAJNU: 500 žrtava se javilo nakon njegove smrti!
Foto: Profimedia

Poznati BBC-jev voditelj popularne emisije "Top of the Pops" Džimi Savil preminuo je u oktobru 2011. godine, nakon čega se javilo više od 500 ljudi koji su tvrdili kako ih je seksualno zlostavljao, i to većinu u vrlo ranom uzrastu.

Prema pisanju Dejli Mejla, njegova najmlađa žrtva imala je svega dve godine, a sa zlostavljanjem je počeo još davne 1955. godine, što se nastavilo sve do 2006. godine.

Njegovu stravičnu tajnu otkrio je dokumentarni film "Exposure: Druga strana Džimija Savila" i pokazao da se iza lica slavnog humanitarca i filantropa krije lice seksualnog predatora. U toku je snimanje i kontroverzne igrane drame "The Reckoning", u kojoj će Džimija igrati glumac Stiv Kugan, a pojavile su se i prve fotografije sa seta.

Stiv Kugan
foto: Profimedia

56-godišnji glumac na njima nosi dugu plavu periku, zlatni prsten i bundu tokom snimanja scena na plaži, a uz njega je bila i 78-godišnja glumica Džema Džouns, koja glumi Agnes, Džimijevu majku, koja je umrla 1972. godine. U središtu radnje naći će se priča o Džimijevom usponu slave, kao i ona o grabežljivom seksualnom prestupniku.

Snimanje filma našlo se na udaru kritika mnogih, ali tvorci ovog dela su najavili kako će priča biti prikazana s osećanjima i poštovanjem prema stotinama žrtava.

"Nil Makaj je napisao inteligentan scenario koji se osetljivo bavi užasnom pričom, koju, koliko god bila mučna, treba ispričati", izjavio je Stiv uoči snimanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs