neverovatna žena!

PUT DO ZVEZDA SONJE VASIĆ BIO JE POPOLOČAN IZAZOVIMA, ISKUŠENJIMA I POVREDAMA: Ovo je njena jedina neostvarena želja!

Košarkašica Sonja Vasić nedavno je proglašena za najkorisniju igračicu završnog dela evropskog prvenstva za žene u košarci

Vip priča
Autor:
PUT DO ZVEZDA SONJE VASIĆ BIO JE POPOLOČAN IZAZOVIMA, ISKUŠENJIMA I POVREDAMA: Ovo je njena jedina neostvarena želja!
Sonja Vasić, Foto: Profimedia

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okitila se najsjajnijim odličijem na nedavno završenom evropskom prvenstvu. Fantastičnom igrom u finalu naše devojke do nogu su potukle koleginice iz Francuske, te su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka s velikim oduševljenjem proslavile zasluženu pobedu.

Svaka devojka ponaosob zaslužuje čestitke, međutim, Sonja Vasić (32) ostavila je poseban pečat na medalji, zbog čega je i proglašena najkorisnijom igračicom turnira, te se našla u idealnoj petorki istog.

Njen put do zvezda bio je popločan izazovima, iskušenjima i povredama, zbog kojih je Sonja u jednom trenutku čak razmatrala i da prekine svoju karijeru. Davne 2007. godine, nakon što je proglašena za najbolju mladu košakrašicu Evrope, prošla je kroz pakao teških povreda, ipak, uz veliku podršku i motivaciju uspela je situaciju da preokrene u svoju korist i stigla je do velikih uspeha kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou.

Svoje prve košakraške korake načinila je u klubu Crvena Zvezda. Ipak, nije se zadržala dugo u domaćoj košarci, te je sa svega 17 godina odlučila da se oproba u jednom od najboljih svetskih klubova, Barseloni. Kako igranje u klubu takvog renomea zahteva određeno iskustvo, Sonja je priliku da se dokaže dobila u Buržu. Nakon toga, otišla je put Rusije u Spartak iz Moskve, gde se zadržala duži vremenski period.

Naša košarkašica oprobala se i u WNBA, ekvivalentu čuvene NBA lige u dresu Čikaga. Nakon toga, na kratko se vratila u Evropu, tačnije Prag, da bi se posle toga ponovo oprobala u najjačoj svetskoj ligi u dresu Finiska. Put ju je doveo do Đirone, za koju nastupa i danas.

Za to vreme, Sonja je nastupala za sve kategorije naše reprezentacije, te je u svojoj reprezentativnoj karijeri osvojila neverovatnih 10 medalja.

Tokom svoje izuzetno uspešne karijere nizala je uspehe i trofeje, međutim, jedino za čime žali jeste prsten ženske NBA lige (WNBA).

- Iako sam bila član Čikago Skaja i Finiksa, to će ostati neispunjena želja. Probala sam kako izgleda igrati u ligi gde igraju najbolji na svetu, ali nisam bila dovoljno posvećena. Da sam bila koncentrisana kao u evropskim klubovima, sigurno bi bilo drugačije. Ne pamtim, ali ostaće neispunjena želja - ispričala je Sonja u jednom od malobrojnih intervjua za domaće medije.

Košarkašica Sonja Vasić susrela se s najtežom povredom u savremenom sportu

Sonja Vasić sa 23 godine doživela je jednu od najtežih povreda u savremenom sportu, stradali su ukršteni ligamenti kolena, nakon čega se košarkašica podvrgla operacijama kako bi sanirala istu. Kako ova povreda zahteva dugačak period mirovanja, te ostavlja ozbiljne psihičke posledice na sportistu mnogi su strahovali da Sonja neće uspeti da se vrati na nivo na kom je bila pre povrede.

Ipak, na svu sreću, Sonja je pokazala zavidan karakter i upornost, te je iz problema izašla jača i spremnija nego ikada pre.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs