ODLAZAK TUŽNE DIVE

Tuga koja se nije mogla sakriti: Poslednji snimak Merilin Monro otkriva sav očaj slavne lepotice!(VIDEO)

Poslednji snimak Merilin Monro načinjen je samo nekoliko dana pre njene tragične i prerane smrti.

Vip priča
Autor:
Tuga koja se nije mogla sakriti: Poslednji snimak Merilin Monro otkriva sav očaj slavne lepotice!(VIDEO)
Foto: Profimedia

Bio je potpuno privatan, a javnosti je postao poznat sasvim slučajno.

Ovo je poslednji poznati snimak Merilin Monro. Nastao je krajem jula 1962. i na njemu se glumica vidi na plaži kako pozira fotografu Džordžu Borisu. Načinili su ga prolaznici koji su prisustvovali fotografisanju.

Džordž je posle ispričao da se videlo da glumicu "nešto muči". Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza. Bila je rasejana i nije obraćala pažnju na ono što su joj govorili.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Merilin Monro pronađena je mrtva 5. avgusta 1962. u svom stanu u ranim jutarnjim časovima od strane njenog psihijatra, Ralfa Grinsona. Njena kućna pomoćnica Eunis Marej osetila je da nešto nije u redu. Videla je svetlo ispod vrata, ali nije mogla da uđe u sobu.

Vest o smrti postala je naslovna strana svih tadašnjih novina. Stopa samoubistava u Los Anđelesu se duplirala nakon glumičine smrti, a novine su svakodnevno primale na desetine poziva i pisama sa zahtevima čitalaca da saznaju šta se desilo poznatoj glumici i pevačici, piše portal The vintage news.

Smrt Merilin Monro strašna je lekcija svima onima koji žele da uđu u privatnost zvezda i čeprkaju po njihovim životima – istakao je tih dana francuski umetnik Žan Kokto.

Na sahrani najslavnije plavuše onog doba prisustvovali su samo njeni najbliži, dok su stotine radoznalih posmatrača bili okupljeni oko groblja.

Ovolika glumičina popularnost koja i danas traje usko je vezana sa slikom o njoj koja je plasirana u javnost. Merilin je, sa jedne strane, bila seks simbol, modna ikona i jedna od najpoznatijih zvezda starog Holivuda.

Sa druge strane , bila je poznata po burnom privatnom životu, tragičnom detinjstvu i ekscesnom ponašanju. O njoj su pisali i novinari i feministi.

Jedni su je smatrali žrtvom studija, koji su joj upropastili život. Drugi borcem za neku vrstu slobode,koja na kraju nije imala snage da izdrži pritisak i očekivanja javnosti.

(Stil.kurir.rs/Istorijskizabavnik)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs