Džef Kolbi

Za njim su osamdesetih ludovale žene širom sveta: Veliki zavodnik iz Dinastije danas izgleda ovako! (FOTO)

Mnogi se još dobro sećaju vremena kada su iščekivali nastavke kultne serije i pratili intrige bogate porodice Karington koja je zavela celi svijet. I dok je muški deo gledaoca uzdisao za Heder Loklir, Katarinom Oksenberg ili Pamelom Su Martin, žene su imale svoje muške favorite u jednoj od najpopularnijih sapunica svih vremena. Među njima je bio i Džon Džejms u ulozi Džefa Kolbija.

Vip priča
Autor:
Za njim su osamdesetih ludovale žene širom sveta: Veliki zavodnik iz Dinastije danas izgleda ovako! (FOTO)
Foto: Profimedia

Osamdesetih nije bilo Sinova anarhije, Sopranosa, Čiste hemije niti Igre prestolja, ali se zato nisu propuštali nastavci Dinastije. Prva epizoda je počela s prikazivanjem 12. januara 1981. godine, a među šarolikom plejadom likova iz najslavnije sapunice svih vremena sećamo se i Džona Džejmsa.

Džon Džejms je glumio Džefa Kolbija, a na audiciji se zapravo javio za ulogu Stivena Karingtona. Producenti su zaključili da je za njega bolja uloga jednog od pripadnika neprijateljske porodice Karington. Bio je u disfunkcionalnom braku sa Falon Karington (Pamela Su Martin), iako je njena majka bila njegova maćeha.

Ko je najbolji frajer u Srbiji: Vi odlučujete! (ANKETA)

Džon Džejms Anderson rođen je 1956. u Mineapolisu (Minesota) i sin popularnog radio-voditelja Herba Oskara Andersona, a brat Herb Anderson je kao i Džon završio u glumi. Završio je akademiju dramskih umjtnosti na Menhetnu.

Ostario je, ali prepoznaćete ga po osmehu i očima: Ovako danas izgleda glavni frajer iz serije Beveli Hils! (FOTO)

Najveću slavu donela mu je upravo uloga u Dinastiji. Pre nje ostvario je uloge u serijama 'Fantasy Island' (1977) i 'The Love Boat' (1976). Nakon Dinastije glumio je u spin-off 'The Colbys' (1985). Nakon toga se povukao iz glumačkog sveta a onda je dobio ulogu u akcionim trileru 'Icebreaker' (2000) sa Šon Ostinom i Brusom Kembelom kao i u drami 'Lightning: Fire from the Sky' (2001).

Kada Zverka sretne Zverku: Po ovom čoveku je nastao čuveni lik i zavodnik iz serije Seks i grad! (FOTO)

Odbio je da učestvuje u programu 'Dynasty Reunion Special' 2006. godine te izjavio: 'Mislim da je najbolje pustiti ljude da nas se sećaju kakvi smo bili, a ne kakvi smo sada'. Godine 2018. glumio je u Holmarkovom 'Christmas Campuu' i bio producent naučno-fantastičnog filma 'Axcellerator'.

Danas sa suprugom, bivšom Mis Australije 1978. Denis Kovard i njihovo dvoje dece, ćerkom Laurom Džejms i sinom Filipom živi u Los Anđelesu u koji su se nedavno preselili iz Njujorka. Ćerka Laura je pobedila na America's Next Top Model 2012. godine i krenula očevim stopama. Pojavila se u filmu 'Hello Ladies'.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs