ZALUDELI SU CEO SVET

O toj ljubavi se i danas priča: Pogledajte kako danas izgledaju glumci iz serije Ptice umiru pevajući! (FOTO)

Pored 'Dinastije' i 'Dalasa', osamdesetih se 'opčinjeno' pratila serija koja je preko noći stekla ogromnu popularnost, kako u svetu, tako i u tadašnjoj državi Jugoslaviji. Nastala je prema romanu australijske književnice Kolin Mekuklog, a u vreme prikazivanja 1983. godine postala je druga po gledanosti svih vremena u SAD-u. Osvojila je tri Zlatna globusa išest Emija, a evo kako danas izgledaju glavni junaci serije koji su rasplakali ceo svet

Star look
Autor:
O toj ljubavi se i danas priča: Pogledajte kako danas izgledaju glumci iz serije Ptice umiru pevajući! (FOTO)
Scena iz serije "Ptice umiru pevajući", Foto: Profimedia

Od trenutka u kojem je objavljen, pre više od trideset godina, roman 'Ptice umiru pevajući' postao je svojevrstan književni fenomen o kojem su svi pričali, a miniserija iz 1983. s Ričardom Čembrlenom i Rejčel Vord u glavnim ulogama samo je produbila interes javnosti. U jednoj od najlepših ljubavnih priča našeg doba oca Ralfa de Brikasarta glumio je čuveni glumac Ričard Čembrlen, a njegovu ljubav Megi - Rejčel Vord. Za tu su se ulogu među ostalima takmičile Mišel Fajfer,Džejn Sejmor, Olivija Njutn-Džon i Kim Basindžer.

U središtu radnje slavne serije nalazila se Megi Kliri koja stigavši na veliko imanje sa svojom porodicom prelazi put od nevine devojčice do žene rastrgnute između strasti i ljubavi prema svešteniku i osećanja odgovornosti prema porodici.

foto: Profimedia

GlumacRičard Čembrlejn slavu je stekao naslovnom ulogom u seriji 'Doktor Kildar', a ulogom u 'Ptice umiru pevajući' zapečatio je svoj zvezdani status. Osim brojnih filmskih uloga, poznat je po tome što je 2003. godine u svojoj autobiografiji 'Shattered Love: A Memoir' priznao da je homoseksualac. O njegovoj se seksualnoj orijentaciji do tada nagađalo.

'Još je puno homofobije u društvu. Glumac koji želi glavne uloge ne sme da kaže da je homoseksualac jer mu to sigurno neće pomoći da ih dobije. Žene je uvek fascinirala ta uloga sveštenika i zabranjena ljubav. Zato su i postale oduševljene samnom, ali imam i ja pravo na zabranjenu ljubav. Oduvek sam znao ko sam i smatrao sam to delom svoje intime. Nisam odbacivao sebe, ali nisam ni hteo da svi znaju. Probao sam poljubac s prijateljem i tada sam otkrio da su mi žene nebitne', izjavio je u to vreme Čembrlen. Njegova dugogodišnja ljubav bio je pisac, producent i glumac Martin Rabet. Rastali su se 2010., ali su ostali dobri prijatelji.

U ulozi devojčice Megi nastupila je tada 10-godišnja američka glumica Sidni Peni. Osim te uloge, ostvarila se u serijama 'The New Gidget' te 'T. J. Hooker'. Kad je imala 13 godina, Peni je glumila Megan Viler u vesternu Kliinta Istvuda'Pale Rider'. Ričarda Čembrlejna smatra jednim od najdražih ljudi koje je upoznala i s kojim je volela da se zabavlja na setu. 'Zaista sam ga obožavala i cenila jer je bio ljubazan prema meni', prisetila se glumica.

foto: Profimedia

Pojavila se i u serijama 'Santa Barbara', 'Sunset Beach', 'Beverly Hills, 90210' i 'Hyperion Bay'. Zadnje što je radila od projekata bila je uloga u seriji 'Pretty Little Liars' i film 'Mountain Top' 2017. godine. Udata je za šefa Roberta Paursa, s kojim će ove godine proslaviti 25 godina braka, a imaju sina Čejsena Augusta , kojeg je rodila 2007. godine. Bila je bliska prijateljica Rivera Finiksa. Sa suprugom je 2016. godine otvorila Jester's Café u Vilmingtonu. Volontira u nekoliko neprofitnih agencija, uključujući Theatre Now i Superstar Academy.

Rejčel Vord svoju je karijeru započela vrlo mlada i to kao manekenka. Pojavila se na naslovnim stranicama poznatih magazina kao što su Vog, Harpers Bazar i Kosmopolitan. Nakon što se preselila u Ameriku 1977. godine pojavljivala se u serijama i filmovima, ponekad u manjim, ponekad u većim ulogama. U seriji 'Ptice umiru pevajući' glumila je stariju Megi, a upravo je zahvaljujući toj ulozi postala velika zvezda. Ta uloga joj je donela i nominaciju za Zlatni globus. Za vreme snimanja zaljubila se u poznatog australijskog glumca Brajana Brauna, s kojim je i danas u braku. Imaju troje dece, Rosi, Matildu i Džoa, jašu konje i bave se baštovanstvom živeći daleko od gradske vreve. Godine 1983. proglašena je jednom od deset najlepših žena u SAD-u, a jednom je priznala da je godinama bila zaljubljena u Ričarda Čembrlejna.

foto: Profimedia

Premda se radnja u romanu odvija u Australiji, producenti serije zaključili su kako bi uslovi za snimanje tamo bili nemogući. Većina rančeva ovaca bila je izolovana u divljini u kojoj filmske ekipe nisu mogle da snimaju pa je Drogeda, ranč na kojem se odvijala većina radnje, napravljen u Kaliforniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs