ŽIVOT KAO SA FILMSOG PLATNA

Legenda Holivuda ima najluđu životnu priču: Zaveo 2000 žena, borio se sa porocima, skandali ga nisu zaobilazili! (FOTO)

Životna priča holivudske legende je prepuna neverovatnih detalja

Vip priča
11:30h Autor:
Legenda Holivuda ima najluđu životnu priču: Zaveo 2000 žena, borio se sa porocima, skandali ga nisu zaobilazili! (FOTO)
Foto: Profimedia

U svojoj bogatoj karijeri bio je upleten u velike skandale, ljubavne trouglove, ali i u razne spekulacije vezane za konzumaciju različitih droga, piše Glossy.rs

Džon Džozef Nikolson, poznatiji kao Džek Nikolson, američki je glumac i reditelj, koji iza sebe ima karijeru dugu preko 60 godina. Rođen je 22. aprila 1937. godine. Nikolson je poznat po raznim ulogama koje je odigrao, od sporednih, satiričnih komedija, romantičnih uloga ali i mračnih antiheroja, kao i zastrašujućih karaktera.

Suluda porodična priča

Rođen je u Nju Džerziju 1937. godine, a njegova majka Džun Nikolson imala je samo 18 godina kad ga je rodila. Budući da nije bila udata, njeni roditelji pristali su da odgajaju Džeka kao svoje dete. Štaviše, glumac je tek s 37, nakon što je jedan novinar pročačkao po njegovoj biografiji, saznao da je žena koju je smatrao sestrom zapravo njegova majka i da mu se baka predstavljala kao majka.

Bio je to velik šok za glumca, ali uvek je tvrdio da ga je odrastanje u porodici punoj žena "naučilo manirama i onome što žene vole".

Varao je na svakom koraku, posle njega se više nije udavala: Naš brak je bio gotov na dan venčanja! (FOTO)

foto: Profimedia

U školi su ga smatrali odeljenskim klovnom, a njegova nemirna narav osigurala mu je gomilu problema. Ali, brzo mu je bilo jasno da dalje obrazovanje nije ono što ga zanima i sa samo 17 godina preselio se u Holivud, gde je radio u MGM-u kao animator i pridružio se jednoj glumačkoj grupi.

Džek je 12 puta bio nominovan za nagradu Oskar. Smatra se da je to najviše nego što je ijedan drugi muškarac postigao. Dobio je dva Oskara za najbolju mušku ulogu, jedan za film "Let iznad kukavičjeg gnezda" i drugi za romantičnu komediju "Dobro da bolje ne može biti." Takode, dobio je Oskara i za sporednu ulogu u filmu "Vreme nežnosti." Jedan je od tri glumaca koji ima tri Oskara. Druga dva su Danijel Dej Luis i Šon Pen.

Njena priča i dan danas intrigira: Oštar jezik je skupo koštao, zbog nesmotrene greške lekara izgubila život! (FOTO)

foto: Profimedia

Većina ga smatra i najboljim glumcem svoje generacije, a neki detalji o njegovom privatnom životu i dalje uspevaju da iznenade javnost. Nikolsonu žene nikada nisu odolevale i poznato je da je veliki zavodnik, te da je kraj sebe uvek imao prave lepotice.

Čak ni bivše devojke koje je prevario za njega nisu imale ružne reči. Pored glume, uvek je imao vremena za žene. Među 2.000 žena koje je "odvukao" u krevet samo mu je jedna bila zakonita supruga, glumica Sandra Najt, sa kojom je bio u braku šest godina i iz tog braka ima danas 60-godišnju kćerku Dženifer.

Neverovatna sudbina najlepše žene 70-ih: 4 puta se udavala, muževi je varali, za dlaku izbegla smrt! (FOTO)

foto: Profimedia

Usled bračne krize par je zatražio pomoć psihijatra, koji je na njima isprobao nekonvencionalni tretman psihodeličnim drogama. To iskustvo mu se toliko svidelo da je nastavio da se drogira, ali Sandra baš i nije bila oduševljena pa su se razveli 1968, neposredno pre nego što je on postao slavan.

Među brijnim žena našla se i Meril Strip

U biografiji “Nikolson”, čiji je autor Markl Eliot, otkriveni su detalji o seks skandalu poznatih glumaca Džeka Nikolsona i Meril Strip.

Tokom snimanja filma “Ironweed” 1987. godine, autor knjige tvrdi da je par imao seks u prikolici. Upoznali su se godinu dana ranije na setu filma “Heartburn” (glumili bračni par), a Džek je u to vreme bio u vezi sa dugogodišnjom ljubavi, glumicom Anđelikom Hjuston, koju je navodno varao sa takođe glumicom, Veronikom Kartvrajt.

Eliot u knjizi piše da su se Džek i Meril veoma “zbližili”, ali su to oboje demantovali, a kada su počeli da snimaju “Ironweed” svi su pričali o njihovoj aferi. Onog trenutka je oskarovka Meril, preuzimala nagradu za životno delo, 2004. godine, Džek ju je nazvao savršenom:

"Za mene si ti savršena, volim te puno. Bog blagoslovio tebe i Ameriku", rekao je Nikolson.

Savršen džentlmen sa tugom u očima: Samoubistvo sina ga oteralo u ludnicu, ljubav jedne žene ga održalo u životu! (FOTO)

foto: Profimedia

Fanovi obožavaju Nikolsona decenijama unazad. Svoju poslednju ulogu odigrao je u romantičnoj komediji "How Do You Know", a potom se navodno povukao zbog problema sa pamćenjem. Nikolson to nikada nije ni potvrdio niti demantovao, i jedino što je poznato jeste da i dalje uživa u svakom trenutku svog života i drži se svoje rečenice: "Više dobrih trenutaka".

I dalje živi u kući od 330 kvadratnih metara na Malholand drajvu koju je 1969. platio 80 hiljada dolara, gde su mu komšije bili Voren Biti i Marlon Brando, pa je ulica zbog njihove sklonosti bučnoj, celonoćnoj i ne baš čednoj zabavi dobila nadimak “Bad Boy Drive”. Kasnije je kupio još dve susedne kuće da osigura privatnost, kao i dovoljno mesta za svoju bogatu zbirku slika. Iako je bio poznat po tome što je u sebe trpao neograničene količine droge i alkohola, Nikolson je s tom praksom konačno prestao.

Razuzdan život rok legende: Odrekao se ćerke, ženu varao na svakom koraku, opaka bolest ga umalo dotukla! (FOTO)

foto: Profimedia

Bivši žestoki obožavalac žurki, za kojeg je Robin Vilijams jednom rekao kako je on verovatno jedini čovek na svetu kojem je gitarista “Rolingstonsa” Kit Ričards na zabavi rekao: “Slušaj, Džek, ja sad moram kući”, danas retko izlazi u klubove i restorane. Radije ostaje u svom domu gde je, kako kaže, hrana ionako bolja, pa gleda “Mesto zločina” i “Nestale” na televiziji i čita knjige o filozofiji, Hermana Hesea i krimiće naoružan naočarima za staračku dalekovidost:

"Život mi se promenio. Više ne uživam u stvarima u kojima sam ranije uživao. Ne ludujem, ne trčim za ženama; sad mi je to samo igra koja nije vredna truda. Poslednja tri puta kad sam bio u Njujorku nisam nijedno veče izašao iz hotelske sobe", priznao je jednom prilikom.

Velika promena za čoveka koji je izjavio: "Viđao sam se sa svim ženama, uzimao sve droge i popio svako piće!"

Za ovom ženom su glavu gubili muškarci širom planete: Onda se ona udala za bogataša i prestala da se doteruje! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs