Genijalno

Za ovakvo ponašanje potrebna je dobra doza ludosti: Ono što Tilda Svinton kaže ili uradi, prepričava se godinama! (FOTO)

Tilda Svinton je neobična osoba, a evo i nekoliko interesantnih činjenica koje to potvrđuju

Vip priča
Autor:
Za ovakvo ponašanje potrebna je dobra doza ludosti: Ono što Tilda Svinton kaže ili uradi, prepričava se godinama! (FOTO)
Foto: Profimedia

1. Kada je trebalo da da intervju za “GQ” magazin i to za izdanje koje ju je imenovalo ženom godine (Woman of the Year), Tilda je novinara prisilila da je kontaktira na krajnje neuobičajen način.

Umesto putem mejla, tražila je da joj se obrati… Pa, specifičnim metodama. U njenim porukama, između ostalog je pisalo: “Molim vas pošaljite mi poruku u boci ili putem goluba ili svoju poruku zavežite za vrat moje bele kokoške po imenu Pegava Džim, koja nestane nekud svako veče.”

Kada je novinar “GQ” magazina Zek Baron glumicu pokušao da kontaktira koristeći njenu mejl adresu, dobio je automatski odgovor nazad. U poruci je bilo objašnjeno kako Tilda neće biti u prilici da pročita mejl sve do 2070. godine.

Najluđa ljubavna priča u Holivudu: Glumica sa partnerom i dečkom pod istim krovom! (FOTO)

foto: Profimedia

2. Kao devojčicu, Tildu su poslali u ženski internat da se tamo školuje. Ona je prezirala internat jer joj je delovalo kao da učenice jedino spremaju za porodični život, tj. da ih pripremaju na to da rađaju decu i postanu supruge, a ne da izrastu u snažne i nezavisne žene.

Vreme provedeno u tom internatu je bilo toliko traumatično za Tildu da tvrdi da punih pet godina uopšte nije progovarala i da se osećala strašno usamljeno i odsečeno od svoje porodice.

3. U više navrata je javno izjavila da je nekoliko puta iz ljubomore planirala da ubije svog rođenog brata dok je bila mlađa.

4. Tilda je poznata javnosti po svom uzbudljivom ljubavnom životu. Uprkos tome što je 2008. godine još uvek živela sa svojim dugogodišnjim partnerom, uporedo se počela zabavljati i sa slikarom Sandrom Koppom. Upoznala ga je za vreme snimanja filma “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”, a njih dvoje su naizgled stupili u vezu kad je Kopp imao 29 godina, a Tilda 47 godina.

Iako je ova veza bila javna tajna, Kopp i Tilda su putovali po svetu i provodili se, a Džon Bern, Tildin dugogodišnji partner, provodio je svoje vreme kod kuće sa njihovo dvoje dece.

9 najboljih filmova o ljudskoj psihi: Večeras zaboravite na spavanje! (VIDEO)

foto: Profimedia

5. Tilda Svinton je bila profesionalni kockar. Dok je snimala umetničke filmove sa Derekom Jarmanom od kojih nije bilo nešto preterano para, Tilda je morala da razmišlja o alternativnim načinima kako da zaradi novac.

U to vreme, dok je živela u Londonu, Tilda se dosta kladila na konje. U jednom intervjuu za “GQ”, Tilda je detaljno pričala o tome kako je živela kao profesionalni kockar i kako joj je to bio jedini pravi izvor novca.

6. Pre 24 godine, u galeriji Serpentine u Londonu, Tilda je održala jedan vrlo neobičan performans: ona je nekoliko dana provela spavajući u providnom kavezu, na belom dušeku. “Performans” je uspeo da privuče toliko pažnje pa je ubrzo ponovljen i u Rimu i Njujorku.

Ledena kraljica: U 58. godini i bez šminke rasturila crveni tepih u Kanu! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs