Žena sa karakterom

Muž je ostavio zbog Anđeline Džoli, sa 15 godina tužila roditelje na sudu, odbijala golotinju: Život Laure Dern (53)!

Iako je začeta na filmskom setu, rođena i odgojena pred kamerama, Laura je imala osnovne principe preko kojih nije htela da pređe. Sve se to isplatilo

Vip priča
Autor:
Muž je ostavio zbog Anđeline Džoli, sa 15 godina tužila roditelje na sudu, odbijala golotinju: Život Laure Dern (53)!
Foto: Profimedia

Američka glumica Laura Dern (53) najpoznatija je po uspešnoj seriji "Male laži", ali svoju karijeru je započela još kao šestogodišnjakinja.

Laura se rodila kao druga kćerka glumačkog para Diane Lad i Brusa Derna, ali nikad nije upoznala svoju stariju sestru. Naime, Diane je preminula sa samo 18 meseci nakon što je pala u bazen. To je obeležilo njeno detinjstvo, a njena majka se trudila da joj što više omogući i dopustila joj je da se odmalena bavi glumom.

Zanimljivo je i da su Dern njeni roditelji začeli na snimanju "The Wild Angels". Ona je toliko zavolela taj akcioni film da je često nosila njihovu fotografiju sa seta na kojoj nose crne kožne jakne i imaju pirsinge.

Laurini roditelji su se razveli kada je imala dve godine i odgajale su je mama i baka. Već sa šest godina se pojavila u filmu "White Lightning" u kojem joj je majka glumila, a obe su dobile uloge i u drami "Alice Doesn't Live Here Anymore". Zajedno su zaigrale u romansi "Wild at Heart" i to mamu i kćerka, a za film "Rambling Rose" su zaradile nominacije, Laura u kategoriji najbolje glumice, a Diana za najbolju sporednu glumicu što se dogodilo prvi put u istoriji.

foto: Profimedia

Iako se činilo da Dern ima odličan odnos s roditeljima, posebno majkom, ona ih je tužila kada je imala 15 godina i tražila od suda da joj odobri emancipaciju od njih. Naime, oni su joj branili duža putovanja na filmske setove što je nju naljutilo. Laura je pobedila na sudu, a kasnije je istakla da uprkos tome ima dobar odnos s roditeljima i da je to napravila zbog funkcionalnih razloga.

Manje je poznata činjenica da je glumica bila u vezi s 12 godina starijim kolegom Bilijem Bobom Torntonom, a njihov raskid je bio prilično neobičan. Dok je Laura snimala film, on je odselio bez ijedne reči i oženio se 2000. Anđelinom Džoli. Bivši par nakon toga više nikad nije govorio i kad se sretnu na crvenom tepihu, trude se da izbegnu jedno drugo.

Lauru su često povezivali s Bredlijem Kuperom, ali ona je odbacila navode o njihovoj ljubavi i istakla da su samo bliski prijatelji. Udala se 2005. za muzičara Bena Harpera (50) a oni imaju sina Elerija (18) i kćerku Džaja (15). Par se razveo 2013.

U svojoj dugoj glumačkoj karijeri Laura je postavila jedno pravilo, a to je da ne pristaje na golotinju. Ali prekršila ga je zbog filma "Wild at Heart" u kojem je snimila golišave scene s Nikolasom Kejdžom. Objasnila je da se toliko unela u scenario da je odlučila da napravi izuzetak te da se jako zabavila istražujući hiperseksualizam.

"Nikad nisam odobravala golotinju za sebe, ali redatelj je hteo i bilo mi je potpuno prijatno da to uradim jer je ljubavna priča bila toliko zaštićena", rekla je Laura.

Inače, tokom #metoo pokreta glumica je otkrila da je doživela seksualno zlostavljanje kao 14-godišnjakinja i da joj je mama u teškom razdoblju nakon toga bila velika podrška. U tom razdoblju se Laura borila i s depresijom.

Dern je poslednjih godina dosegla vrhunac svoje slave u seriji "Male laži" u kojoj je u glavnoj ulozi sa Riz Viterspun i Nikol Kidman. Glumica je odigrala Renatu Klein, majku opsednutu kontrolom koja proživljava teške trenutke jer joj je kćerka napadnuta u školi. Za tu ulogu je osvojila nagradu Zlatni globus.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs