Iznenadićete se

A mislili smo da su samo lepi i zgodni: Ovo su poznati genijalci! (FOTO)

Sve je više štrebera svuda u svetu. Poslednjih godina, sa većom orijentisanošću na tehnologiju, ne čudi što je je postalo "in" biti knjiški moljac, a možda ne biste ni pomislili da je tako, ali ima ih i među poznatim ličnostima, koji nisu samo lepi i zgodni
Vip priča
00:48h
A mislili smo da su samo lepi i zgodni: Ovo su poznati genijalci! (FOTO)
Foto: AP

1. Sindi Kraford

Ona je vlasnica prelepog izgleda, ali i izuzetne inteligencije. Poznati supermodel je odustala od stipedije koju je dobila na Nortvestern univerzitetu gde je studirala hemijski inženjering, jer je odlučila da se umesto toga, skoncentriše na svoju manekensku karijeru. U suprotnom, priča bi bila potpuno drugačija.

2. Majim Bialik

Ova fenomenalna glumica je više nego kvalifikovana da glumi štrebera Ejmi Faru Fauler u popularnoj seriji "Štreberi" (The Big Bang Theory), jer nije samo uspešna glumica, već je i pravi knjiški moljac, sa doktoratom iz neurologije sa prestižnog koledža UCLA. Ne možete da nađete štreberskije od toga!

3. Liza Kudrou

Otkačena Fibi iz serije "Prijatelji" zapravo je totalna suprotnost tom liku u stvarnom životu. Liza je prepametni diplomirani biolog, koja je jedno vreme bila u vezi sa Konanom O'Brajanom, još jednim poznatim štreberom.

4. Art Garfankl

Svetski poznat i mnogo puta nagrađivani pevač, kompozitor, muzičar, glumac, pesnik i sve ostalo čega možete da se setite je takođe i matematički genije, što verovatno ne biste ni pomislili. Međutim, on ima master diplomu iz matematike sa Kolumbija univerziteta i potiče iz porodice knjiških moljaca.

5. Tom Henks

Možda je glumac bio toliko ubedljiv kao astronaut u filmu "Apolo 13" jer je, zapravo, stvarno želeo time da se bavi u životu. Aktivan je u glavnom odboru američkog Nacionalnog svemirskog udruženja. Da li ga to čini štreberom? Naravno da da.

6. Natali Portman

Oskarovka je verovatno veći štreber nego što možete da zamislite. Diplomirala je psihologiju na Harvardu, ali je i naučni novinar i politički aktivista. Takođe je i poliglota, a tečno govori francuski, japanski, nemački, arapski i hebrejski jezik.

"Hoću da studiram i ne zanima me ako će to da mi uništi karijeru, jer bih radije da budem pametna, nego filmska zvezda", jedna je od njenih najimpresivnijih izjava.

7. Brajan Mej

Jedan od najboljih gitarista svih vremena takođe je bio štreber u mladosti. Sedamdesetih je diplomirao fiziku i astronomiju na londonskom Imperijal koledžu.Takođe je i objavio naučni rad pod nazivom "Prasak - kompletna istorija univerzuma", tako da on nije samo fantastičan gitarista, već i veliki um.

8. Kejt Bekinsejl

Jedna od najlepših holivudskih glumica ima sposobnosti na kojima bi joj pozavidelo mnogo štrebera. Nagrađivani je pisac koji je dva puta dobila nagradu za najboljeg mladog britanskog pisca, a studirala je rusku i francusku književnost na Oksfordu.

9. Rozario Doson

Glumica je verovatno jedna od najvećih holivudskih fanova serijala "Zvezdanih staza", a takođe je napravila svoj strip i tečno govori klingonski jezik (veštački jezik kojim govori izmišljeni ratnički narod iz "Zvezdanih staza"), što je i dokazala u nekoliko televizijskih intervjua.

Poznate ličnosti svakako plene pažnju javnosti, bilo lepotom, bilo pameću. Ali ima i onih za koje smo mislili da su savršeni, a zapravo su daleko od toga. Mnogo njih je rođeno sa određenim deformitetima, a o kome je reč, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs