Pročitajte

Šta zapravo (ni)je pravi muškarac: Barak Obama dao odgovor zbog kojeg mu se ceo svet klanja!

Jači pol defnitivno ima šta da nauči od bivšeg američkog predsednika

Vip priča
Autor:
Šta zapravo (ni)je pravi muškarac: Barak Obama dao odgovor zbog kojeg mu se ceo svet klanja!
Foto: AP / Jeff Chiu

Bivši predsednik Amerike Barak Obama gostovao je u jednoj emisiji, a tom prilikom pitali su ga da kaže šta misli o mačo imidžu muškarca i šta za njega zapravo znači termin "pravi muškarac".

"Moramo da shvatimo da biti muškarac prvenstveno znači biti dobar čovek. Ako ste sigurni u svoju snagu, ne treba da je dokazujete ponižavajući druge. Pokažite svoju snagu uzdižući nekog drugog", izričit je bio Barak.

Još pre nekoliko godina on je pokrenuo inicijativu kroz koju se trudi da afroameričkim mladićima i dečacima pomogne da shvate kako da dostignu svoj puni potencijal i kako bi im bio uzor kako se jedan muškarac ponaša i u javnosti i na bilo kojem drugom mestu prema bilo kome.

"Ideja da na sebe definišemo kao muškarca prema tome koliko možemo da "dominiramo" nad nekim jeste samo prastaro razmišljanje. Ironično je, ali time samo pokazujete svoju ranjivost. Na primer, ako ste sigurni u svoju seksualnost, ne morate da imate oko sebe osam žena koje tverkuju. Kad se tako ponašate, očigledno je da ste zapravo pod stresom", kaže bivši američki predsednik.

On je još jednom podvukao svoj stav i poslao poruku svim predstavnicima jačeg pola:

"Biti muškarac ne znači biti sposoban da "dominiraš", već biti sposoban da budeš odgovoran, da naporno radiš, budeš ljubazan, pun poštovanja i saosećajan", zaključio je Barak Obama.

(Stil.kurir.rs)

10 stvari koje pravu damu izdvajaju iz mase nekulturnih žena: Normalnom čoveku je ovo ispod časti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs