I dalje puni naslovne

Kejt Mos proslavila 40. rođendan (FOTO)

Manekenstvom se bavi već 25 godina i uspeva u njemu da dominira uprkos godinama što dokazuje i to da je četvrta najplaćenija manekenkana svetu sa zaradom od 5,7 miliona dolara godišnje
Šuška se
11:04h Autor:
Kejt Mos proslavila 40. rođendan (FOTO)

Britanska modna ikona Kejt Mos proslavila je juče 40. rođendan. Manekenstvom se bavi više od 25 godina, a još dominira svetom mode koji joj teško odoleva, uprkos skandalima.

Supermodel tokom 1990-ih i 2000-ih godina, sada već ne više tako mlada Britanka nije nikada dosadila. Od reklama za Kelvina Klajna do naslovnice najnovijeg broja Plejboja, Kejt i dalje fascinira. Iako se sve ređe pojavljuje na modnim pistama, prisutna je u mnogim reklamnim kampanjama.

"Zato ne koristim Tviter i sve te stvari. Ne želim da ljudi sve vreme znaju sve o meni. To održava misteriju", napisala je u svojoj knjizi "Kejt" koja je objavljena 2012.

Slavna manekenka je jednom prilikom izjavila da bi bila rokenrol pevačica da nije model.

"Kejt je uvek imala rokenrol stav, što se može videti i po njenoj garderobi. Ona je jednostavno kul", komentarisala je Ketrin Ormerod, urednica modnog časopisa "Gracija" koji je slavljenici posvetio čitavih 17 stranica.

Rođena u Londonu, Kejt Mos je zakoračila u svet mode sa 14 godina. Zbog mršavosti i bledog izgleda proglašena je predvodnicom "heroin šika", optužena da glorifikuje drogu i podstiče anoreksiju.

Godine 2005, snimljena je kako ušmrkava kokain. Zbog tog skandala izgubila je nekoliko ugovora, ali nakon kraće pauze njena karijera je ponovo odskočila."Lice" nekoliko kompanija, posebno modne kuće Versaće i kozmetičkog giganta Rimel, Kejt je danas, prema magazinu Forbs, četvrti najplaćeniji top model na svetu sa zaradom od 5,7 miliona dolara godišnje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs