Neutešna

Nikolini Pišek ubijen pas: Bio si mi više od prijatelja, neću te zaboraviti!

Nemački ovčari su napali Nikolininog brata dok je šetao njena dva ljubimca. Brat je dobio potres mozga, stariji pas je uginuo, dok je mlađi sa teškim povredama
Šuška se
06:56h Autor:
Nikolini Pišek ubijen pas: Bio si mi više od prijatelja, neću te zaboraviti!
Foto: Kurir

- Na livadi iza zgrade u kojoj nam žive roditelji zaskočila su ih tri komšijska psa. Bratu su pocepali odeću i srušili ga na pod. Lupio je glavom u beton. Mom Tajsonu su smrskali sedam rebara, zubima probili plućno krilo, imao je napuknut šršljen i teške ugrizne rane, kaže Nikolina Pišek (40).

Neutešna voditeljka postavila je fotografiju svoja dva ljubimca i napisala:

- Tajson (20.11.1997 - 1.12.2013.) Bio si mi više od prijatelja, ljubavi moja mala, nikada te neću zaboraviti...

Nakon krvavog incidenta u novozagrebačkom naselju Travno Nikolinin mlađi brat Domagoj u petak je završio u bolnici, a Nikolinina porodica je pse odmah odvela na Veterinarski fakultet. Stariji Tajson je ostao je na odeljenju intenzivne njege, ali juče prepodne je uginuo od posledica napada.

Maleni Majk je prošao je malo bolje. Ima velike ugrizne rane, koje veterinari nisu ušivali zbog straha od infekcije. Pas se oporavlja kod kuće, ali je i dalje u šoku. Nikolina je u vreme napada bila u Beogradu. Čim je čula šta se dogodilo, krenula je u Zagreb.

Slučaj je prijavila policiji, a o svemu će obavestiti i Tužilaštvo, veterinarsku inspekciju i udruženje Prijatelji životinja.

Voditeljka kaže da su vlasnici nemačkih ovčara porodica Isajbegović iz susjedstva.

- Drže ih u garaži ili jednoj od autoprikolica, gde psi znaju da budu ceo dan, leti i zimi. Kvart već desetak godina živi u strahu od njih. Nasrću na garažna vrata, već su napadali druge ljubimce, a jedan se pre nekoliko meseci zaleteo na moju majku - kaže Nikolina.

Sin porodice Isajbegović je rekao da se više od 20 godina bavi uzgojem pasa i da mu je žao zbog svega. Za vučjake se u vreme incidenta brinuo njegov otac jer je on bio na putu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs