Kontroverzno ponašanje na sceni

Šinejd O'Konor moli Majli Sajrus da se ne prostituiše

Irska umetnica Šinejd O’Konor napisala je otvoreno pismo mladoj pevačici u kojem je moli da ne dozvoli muzičkoj industriji da od nje prave prostitutku
Šuška se 03.10.2013. - 16:11h Autor: Tanjug
Foto: AP

Nakon što je nekoliko muzičara, poput Eltona Džona i Šer, iznelo svoje mišljenje o njenom kontroverznom ponašanju na sceni, pop zvezdi Majli Sajrus obratila se i irska umetnica Šinejd O’Konor.

 

Četrdesetšestogodišnja O'Konor je napisala otvoreno pismo mladoj pevačici u kojem je moli da ne dozvoli muzičkoj industriji da od nje "prave prostitutku", kako prenosi BBC.

 

"Dugoročno, ništa dobro neće proizaći iz toga što im dozvoljavaš da te iskorišćavaju. Molim te da u budućnosti kažeš ne kada od tebe traže da se prostituišeš", istakla je iskusna koleginica.

 

Pismo je, zapravo, bio njen odgovor na Majlinu izjavu da je video spot za pesmu Wrecking Ball, u kom se pojavljuje potpuno naga, inspirisan kultnim video snimkom za O'Konorin hit Nothing Compares 2 U iz 1990.

 

http://www.youtube.com/watch?v=iUiTQvT0W_0

Irska pevačica je objasnila da je napisala poruku iz "majčinskog osećaja", nakon što su je novinari opsedali telefonskim pozivima, tražeći da prokomentariše "sličnosti" navedenih spotova i pesama.

 

"Jako sam zabrinuta što su tI ljudi kojima si okružena naveli da veruješ, ili su te podsticali u tvom uverenju, da je "kul" biti nag i lizati metalne kugle u spotovima. Time zapravo samo umanjuješ svoj talenat", navela je O'Konor.

 

"Dovoljno si talentovana da ne moraš da dopuštaš muzičkoj industriji da od tebe prave prostitutku. Stalno šalješ poruku kako je kul biti prostituisan, ali to nije kul, Majli. To je opasno", dodaje irska pevačica.

 

"Svidelo se to nama ili ne, mi žene u muzičkoj industriji predstavljamo uzore i kao takve moramo biti veoma obazrive sa porukama koje šaljemo drugim ženama", zaključuje O'Konorova.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...