Duže od mesec dana u bolnici

Zdravstveno stanje Jovanke Broz se naglo pogoršalo

Sa svojih 89 godina, nekadašnja prva dama SFRJ nalazi se u bolnici gde je priključena na respirator za veštačko disanje usled problema sa plućima
Šuška se
23:26h Autor:
Foto: Fonet

Jovanka Broz je priključena na respirator za veštačko disanje, jer problemi sa plućima koji su počeli pre 10 dana više nisu mogli da se saniraju lekovima. Podsetimo se da se ona od 23. avgusta nalazi u Urgentnom centru, gde je primljena dehidrirana i u polusvesnom stanju.

 

"Došlo je do respiratornog pogoršanja. Ona je i primljena u bolnicu sa ozbiljnim zdravstvenim problemima", kazao je direktor Urgentog centra dr Zlatibor Lončar.

 

Lekari za sada ne mogu da daju nikakve prognoze, jer su kod pacijenata koji se intubiraju šanse za poboljšanje ili za pogoršanje zdravstvenog stanja jednake.

 

"Gospođa Broz u ovom trenutku nije životno ugrožena, ali s obzirom na njenih 90 godina, i da je već duže od mesec dana u bolnici, sve ide u tom pravcu", navodi izvor iz Kliničkog centra Srbije.

 

Ona je nedavno planirala da se po izlasku iz bolnice vrati u svoju kuću, koja je oštećena.

 

"Jovanka ne želi da se iz bolnice vrati u bilo koji drugi smeštaj zato što u toj kući na Dedinju oseća izvesnu pravnu sigurnost", rekao je Žarko Jokanović, pisac feljtona o nekad prvoj dami SFRJ, koji je redovno posećuje.

 

Sve donedavno, izgledalo je da se Jovankino zdravstveno stanje svakog dana poboljšava, što se odrazilo i na njeno raspoloženje.

 

"Sve vreme je svesna, razgovara sa lekarima, mada njeno zdravstveno stanje nije ni izbliza dobro da bi nekadašnja prva dama bila prebačena na kućno lečenje", napisao je Jokanović, koji joj je bio u poseti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...