Ucenjena

Ana Ivanović na mukama: Ako zatrudni, izgubiće 7 miliona evra!

Teniserka je u obavezi da profesionalno igra tenis minimum do 30. godine, a jedina stvar koja isključuje mogućnost da ranije prekine s igranjem jeste povreda
Šuška se
08:44h
Ana Ivanović na mukama: Ako zatrudni, izgubiće 7 miliona evra!
Foto: Profimedia

Ako teniserka Ana Ivanović (28) u narednih godinu dana zatrudni, očekuje je gubitak od minimum sedam miliona evra!

Naime, Srpkinji koja se nedavno udala za Bastijana Švajnštajgera zbog sponzorskih ugovora finansijski ne bi bilo u interesu da u 2017. godini ostane u drugom stanju.

Naime, Ana je u obavezi da profesionalno igra tenis minimum do 30. godine. Jedina stvar koja isključuje mogućnost da ranije prekine s igranjem tenisa jeste povreda. Svaki drugi prekid ili kraj karijere nosi sa sobom određenje sankcije.

Tako bi neki ugovori bili raskinuti na štetu Ivanovićeve, dok bi nekim kompanijama Ana morala čak da plaća i penale.

Ana Ivanović otkrila tajnu svoje lepote: Savet koji čuva mladost i svežinu lica! (FOTO)

Primer je doživotni Anin ugovor s Adidasom. Naime, dok Srpkinja igra tenis, godišnje prihoduje pet miliona evra, ako se odluči da prestane, onda će njena zarada iznositi "samo" 1,5 miliona evra godišnje. U prevodu - ako bi zatrudnela, izgubila bi minimum dve sezone tenisa, što na samo ovom ugovoru znači gubitak od neverovatnihsedam miliona evra.

Takođe, još neke kompanije koje su verne Ani imaju stavke kojima štite svoje interese. Tako ugovor s kompanijom Dubai djuti-fri nalaže obavezno učešće na pojedinim turnirima i njihovim reklamnim događajima.

Cena dolaska na svet novog člana porodice Švajnštajger bila bi izuzetno visoka. Mada, potrebno je uzeti u obzir da su Ana i Bastijan u karijeri već zaradili na desetine miliona evra, pa će možda odlučiti da se odreknu budućih velikih prihoda zarad naslednika. Jedan deo izgubljenog novca Ana će moći da nadoknadi fotografisanjem u trudnoći, jer će sigurno biti meta interesovanja popularnih svetskih časopisa.

Poznato je da Ana ima 7 velikih sponzora - Adidas i Dubai djuti fri, od kojih zarađuje po 5 miliona evra godišnje, kao i Roleks, Joneks, Šiseido, Đus plusi Trejners for mi, ali je suma koju ove kompanije isplaćuju teniserki još uvek tajna.

Sportska elegancija Ane Ivanović: Dama u svakoj prilici! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs