Ide pred sud

Milanu Kaliniću preti tri godine zatvora?

Voditelj i glumac nedavno je bio učesnik sudara, ali je njegova bahata vožnja dovela do povreda drugog lica, što se smatra krivičnim delom
Šuška se
12:34h
Milanu Kaliniću preti tri godine zatvora?
Foto: Kurir

Kada jedan od učesnika u saobraćaju izazove saobraćajnu nesreću prilikom koje neko bude povređen, to više nije saobraćajni prekršaj nego krivično delo, i to je upravo učinio glumac i voditelj Milan Kalinić, a potvrda je stigla iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

"U ovom slučaju moraće da reaguje javni tužilac jer ovde više nije reč o saobraćajnom prekršaju. Naime, svaki slučaj kada jedan od učesnika izazove saobraćajni prekršaj u kojem je neko u najmanju ruku povređen tretira se kao krivično delo. Tako je i u slučaju Milana Kalinića, kome je zaprećena kazna do tri godine zatvora zbog ovog krivičnog dela. E sad, ukoliko se utvrdi da je delo izvršeno iz nehata, može da dobije i do godinu dana zatvora - rekli su nam u Komitetu za bezbednost saobraćaja".

Podsetimo, Milan Kalinić je prošlog petka izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povređen Savo Aćimov čiji je i automobil uništen. Aćimov je za Alo otkrio kako je došlo do nesreće.

"Bio sam u koloni vozila koja su stajala na crvenom svetlu. Kada se upalilo zeleno svetlo, sa suprotne strane je dolazio kamion koji je skretao levo ka Beogradu i stao je na raskrsnici da propusti moje vozilo, a crveni automobil koji je želeo da ga zaobiđe uleteo je velikom brzinom u moju traku. Samo sam video kako se zakucava u mene. Od siline udarca, leteo sam po automobilu, udario sam glavom u šoferšajbnu i stub od vrata. Odmah mi se magla neka stvorila i samo sam se uhvatio za glavu i pao. Trebalo mi je oko deset minuta da se osvestim, a za to vreme mi niko nije prišao, čak ni Kalinić, koji je izazvao udes", rekao je povređeni Savo Aćimov za Alo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs