U želji za novim načinom života

Kraljica majka insprisala Stinga da postane rok zvezda?

Sting je, po sopstvenom priznanju, odluku da postane rok zvezda doneo pod uticajem kraljice majke i njenog raskošnog stila života
Šuška se
01:44h Autor:
Kraljica majka insprisala Stinga da postane rok zvezda?

Slavni britanski roker Sting otkrio je da želi da se bavi muzikom kada je jednom prilikom, početkom 1960-ih, video majku Kraljice Elizabete II u svom rodnom gradu, luci Tajnsajd, gde je došla da inauguriše brod.

Mašući britanskom zastavicom, Sting je stajao u gomili znatiželjnika i mahao kraljici majci dok je prolazila u svom crnom "rolsrojsu". Seća se da ga je ona pogledala pravo u oči i uzvratila mu pozdrav.

"Tada sam se zarazio i pomislio: ne želim da živim ovako, već kao ona. Kupio sam gitaru i našao prijatelja uz čiju pomoć je trebalo da se domognem takvog života", ispričao je Sting u razgovoru za list Gardijan povodom svog novog albuma, The Last Ship koji će se uskoro naći u prodaji.

Album, koji dolazi nakon 10-godišnje pauze, inspirisan je Stingovim detinjstvom i odrastanjem u senci velikog brodogradilišta.

Na podsećanje lista da je 1987. izjavio da ne želi da se celog života bavi muzikom, te da planira da pre nego što napuni 50 godina postane psihijatar po ugledu na Junga, 61-godišnji roker je priznao da je "pretenciozna budala" i da nikada ne bi ni približno zaradio toliko novca da se bavio alternativnom psihoterapijom.

Njegova imovina se danas procenjuje na 180 miliona funti.

Sting, čije je pravo ime Gordon Samner, bio je frontmen grupe Polis, da bi sredinom 1980-ih, nakon raspada benda, započeo solo karijeru. Dosad je prodao više od 100 miliona albuma.

Iako priznaje da priželjkuje da i njegov novi album postigne uspeh prethodnih izdanja, svestan je da "slava i novac mogu da budu pogubni".

"Stalno vidite ljude koji se s tim suočavaju. Pogledajte Džastina Bibera - kao da je u slobodnom padu. Nadam se da će preživeti. Mnogi ne uspeju. Moj savet mladim muzičarima je da pokušaju da uživaju u tome što rade jer taj istinski eksplozivni deo ne traje večno", kazao je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs