Baš se otvorila

Goca Tržan ćerki plaća osnovnu školu 32.000 evra: Želim da mi dete ide dobrim putem!

Bila sam protivnik privatnih obrazovnih ustanova, međutim, nedavno sam promenila mišljenje. Pozvana sam na prezentaciju škole i oduševila sam se kad sam videla kako sve to izgleda, izjavila je pevačica
Šuška se
00:14h Autor:
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Pevačica Goca Tržan je upisala sedmogodišnju ćerku Lenu u privatnu osnovnu školu koja radi po čuvenom Montesori programu, koji je u Srbiji počeo da se primenjuje 2011. godine. Za osam godina ćerkinog školovanja Goca će da da čak 32.000 evra!

 

Iako je Goca bila protivnik privatnih obrazovnih ustanova, odlučila je da njeno dete ipak od septembra krene upravo u školu koja nije državna.

 

"Lena je nedavno prošla brojna testiranja za upis u školu. Ustanova koju je Goca odabrala je verifikovana od Ministarstva prosvete i sporta i programski sadržaj je isti kao i za sve ostale škole. Pevačica će od prvog do četvrtog razreda godišnje plaćati po 3.500 evra, a od petog do osmog 4.500 evra. Svako dete ima pravo na školski prevoz od kuće, a u odeljenju bude po 15 učenika. Deca uče dva strana jezika", kaže izvor blizak pevačici i dodaje da Goca bivšeg supruga Ivana Marinkovića nije pitala za mišljenje pošto ona sama sve finansira.

 

"Bila sam protivnik privatnih obrazovnih ustanova, međutim, nedavno sam promenila mišljenje. Pozvana sam na prezentaciju škole i oduševila sam se kad sam videla kako sve to izgleda. Njihov odnos prema učenicima se razlikuje, obrazovanje, način na koji se radi s njima. Najbitnije mi je što je njihov sistem prihvaćen kao u većini najvećih škola na svetu. Logično je da želim da mi dete ide dobrim putem. Nastava je na srpskom jeziku, ali se radi po najsavremenijem sistemu obrazovanja. Sigurna sam da će se Lena dobro snaći i da će se u njoj probuditi interesovanje za gradivo", izjavila je Tržanka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...