Problematičan glumac

Žerar Depardje pred sudom zbog vožnje u pijanom stanju

Proces je trebalo da počne 3. decembra, ali je odložen zbog odsustva glumca, koji je u to vreme bio na snimanju u Italiji, javili su francuski mediji
Šuška se 06.04.2014. - 16:22h Autor: Tanjug
Foto: Reuters

Glumac Žerar Depardje, koji je prošle godine dobio rusko državljanstvo, treba u utorak da se pojavi pred apelacionim sudom u Parizu, gde je osuđen zbog vožnje u pijanom stanju 2012. godine.

 

Proces je trebalo da počne 3. decembra, ali je odložen zbog odsustva glumca, koji je u to vreme bio na snimanju u Italiji, javili su francuski mediji. Pariski prekršajni sud doneo je u junu 2013. prvostepenu presudu Depardjeu, koji već tada nije bio u Francuskoj, na novčanu kaznu od 4.000 evra i oduzimanje vozačke dozvole na šest meseci.

 

Za vožnju pod dejstvom alkohola, glumac je mogao da dobije maksimalnu kaznu od dve godine zatvora s obzirom na to da je vozio skuter s 1,8 promila alkohola u krvi, dok je maksimalno dozvoljeno 0,5.

 

Poznati glumac je napustio Francusku prošle godine nezadovoljan povećanjem poreza za najbogatije. Depardje je na zlom glasu zbog raznih ekscesa: u Firenci je 2005. godine pretukao jednog paparaca, urinirao je u putničkoj kabini aviona na letu od Pariza za Dablin 2011. a godinu dana kasnije je usred francuske prestonice udario jednog vozača.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...