Nevolje se nastavljaju

Kazna od 4.000 evra Depardijeu zbog vožnje u pijanom stanju

Francuski glumac Žerar Derpardije osuđen je danas u otsustvu na kaznu od 4.000 evra i šest meseci zatvora uslovno zbog vožnje u pijanom stanju 2012. godine
Šuška se
07:34h
Kazna od 4.000 evra Depardijeu zbog vožnje u pijanom stanju

Žerar Depardje (Gerard Depardieu), odskora državljanin Rusije, mogao je da dobije maksimum od 4.500 evra i do dve godine zatvora uslovno. Kod Depardijea, koji je 29. novembra 2012. godine pao sa skutera, otkriveno je da je imao je 1,8 promila alkohola u krvi, dok je u Francuskoj dozvoljeno 0,5 promila.

"Saopštiću Depardjeu koja je presuda i sledeće nedelje ću ga videti u Moskvi, gde je na snimanju filma", rekao je njegov advokat Erik de Komon. 64-godišnji Depardje nije 24. maja prisustvovao ni početku suđenja. Njegov branilac je tada naveo da je prebivalište glumca u Belgiji i da zato nije ni dužan da dođe na sud. Glumac je u januaru uzeo državljanstvo Rusije, a najpre je zahtev za državljantvo podneo u Belgiji.

Problematični glumac, koji se proslavio ulogama u filmovima Sirano, Čovek sa gvozdenom maskom, Asteriks i Obeliks i mnogim drugim, je nakon smrti sina, 2008. godine, postao laka meta tabloida, što provokativnim izjavama, to ponašenjem koje ne doliči jednoj ovakvoj filmskoj veličini.

foto:zimbio

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs