Šta sve nije deo nastave

Majli Sajrus će se izučavati u okviru predmeta na koledžu

Letnji kurs Sociologija Majli Sajrus: rasa, klasa, pol i mediji biće u ponudi njujorškog koledža Skidmor, a ideja o kursu nastala je prošlog leta, nakon Majlinog kontroverznog nastupa na dodeli MTV nagrada
Šuška se
02:40h Autor:
Majli Sajrus će se izučavati u okviru predmeta na koledžu
Foto: AP

Kontroverzna pevačica Majli Sajrus konstantno šokira svojim ponašanjem, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će postati i predmet izučavanja na akademskim studijama, prenosi Story.rs.

Naime, koledž Skidmor u Njujorku u buduće će da nudi letnji kurs Sociologija Majli Sajrus: rasa, klasa, pol i mediji. Kako je objasnila asistentkinja Kerolajn Černof, autorka tog kursa, polaznici će kroz mladu pop pevačicu istraživati kulturne fenomene i proučavati neke od ključnih društvenih pitanja koje se tiču rasa, klasa i polova.

"Majli Sajrus je iznenađujuće komplikovana kulturna pojava. Kurs predstavlja kreativan i rigorozan način posmatranja relevantnih činjenica sa stanovišta sociologije", rekla je ona.

Ideja o kursu nastala je prošlog leta, nakon Majlinog kontroverznog nastupa na dodeli MTV nagrada nakon što je pevačica postala predmet rasprave velikog broja studenata koji do tad o njoj nisu ni razmišljali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs