Šta sve nije deo nastave

Majli Sajrus će se izučavati u okviru predmeta na koledžu

Letnji kurs Sociologija Majli Sajrus: rasa, klasa, pol i mediji biće u ponudi njujorškog koledža Skidmor, a ideja o kursu nastala je prošlog leta, nakon Majlinog kontroverznog nastupa na dodeli MTV nagrada
Šuška se 30.03.2014. - 17:32h Autor: Story.rs
Foto: AP

Kontroverzna pevačica Majli Sajrus konstantno šokira svojim ponašanjem, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će postati i predmet izučavanja na akademskim studijama, prenosi Story.rs.

 

Naime, koledž Skidmor u Njujorku u buduće će da nudi letnji kurs Sociologija Majli Sajrus: rasa, klasa, pol i mediji. Kako je objasnila asistentkinja Kerolajn Černof, autorka tog kursa, polaznici će kroz mladu pop pevačicu istraživati kulturne fenomene i proučavati neke od ključnih društvenih pitanja koje se tiču rasa, klasa i polova.

 

"Majli Sajrus je iznenađujuće komplikovana kulturna pojava. Kurs predstavlja kreativan i rigorozan način posmatranja relevantnih činjenica sa stanovišta sociologije", rekla je ona.

 

Ideja o kursu nastala je prošlog leta, nakon Majlinog kontroverznog nastupa na dodeli MTV nagrada nakon što je pevačica postala predmet rasprave velikog broja studenata koji do tad o njoj nisu ni razmišljali.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...