Barbra Strejsand izrazila nezadovoljstvo zbog tretmana žena u Izraelu

Čuvena glumica i pevačica Barbra Strejsand kritikovala je jevrejske verske običaje po kojima se žene u Izraelu tretiraju drugačije od muškaraca
Šuška se
07:24h Autor:
Foto: Reuters

Čuvena glumica i pevačica Barbra Strejsand (Barba Streisand) izjavila je da je uznemirena saznanjem da su žene u Izraelu primorane da sede u zadnjem delu autobusa i da ih napadaju kada se mole kao muškarci ispred Zida plača u Jerusalimu.

 

Čuvena glumica je aludirala na nedavne icidente u koje su umešani ultraortodoksni Jevreji koji se protive, između ostalog, tome da žene nose molitvene šalove i izvode rituale rezervisane za muškarce.

 

Strejsand je, govoreći na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu, gde je dobila počasni doktorat, istakla svoju posvećenost Izraelu i apelovala na jednakost, pohvalivši Univerzitet što je izdao najveći broj doktorata ženama ove godine.

 

Ova američka Jevrejka je doputovala sinoć u Izrael, gde će održati privi put koncerte. Stigla je obučena u belu jaknu i pantalone i sa belim šeširom, držeći u rukama belog psa, a odsela je u hotelu King David, gde je odsedao i Barak Obama.

 

Njeni koncerti privuči će oko 32.000 obožavalaca.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...