Ako ste se ikada zapitali

Tajna kraljičine torbe: Zašto uvek nosi istu, šta time poručuje i šta se u njoj nalazi! (FOTO)

Elizabeta II uvek ima i kukicu koja se vakumom zalepi kako bi mogla okačiti torbicu koja, iz jasnih razloga, ne sme biti na podu

Star look
15:53h Autor:
Foto: Profimedia

Crna pravougaona torbica, Klarins ruž, cipele na punu petu i 'šašavi' šeširi zaštitni su znak britanske kraljice Elizabete II, ali većina ljudi ne zna da vladarka preko torbice šalje tajne poruke. Jednostavan sistem Elizabeti omogućava da se jednostavno izvuče iz neugodnih situacija. Ako je kraljica za stolom i položi torbicu na sto to znači da želi da događaj završi u sledećih pet minuta. Ako torbu spusti na tlo, znači da želi da je spasu od nelagodnog i napornog razgovora u koji je 'zapela'.

 

Zanimljiv je i spisak stvari koje kraljica nosi u relativno malenoj torbici, s obzirom da rezervne čarape, zihenadle i konac nose njene dvorske dame. Unutra se, navodno, uvek nalazi ruž i maleno ogledalo, naočare za vid, nalivpero i uredno složena novčanica od pet ili deset funti koje kraljica nedeljom ubaci kao prilog crkvi. Elizabeta II uvek ima i kukicu koja se vakumom zalepi kako bi mogla okačiti torbicu koja, iz jasnih razloga, ne sme biti na podu.

 

Kraljica Elizabeta o svom krunisanju: Evo zašto mrzim taj dan! (FOTO)

foto: Profimedia

Navodno Elizabeta u torbici uvek nosi i mobilni, koji ima već nekoliko godina, kao i sitnice koje su joj poklonili njeni unuci, kao što su figurice minijaturnih konja, pasa i sedla, jer je vladarka velika obožavateljka životinja i jahanja. U kolekciji ima više od 200 Luner crnih lak ili mat torbica koje su njen najdraži brend. Moraju biti veličine 23cm x 20cm x 10 cm, s dugačkim kaišem koji omogućava lakše rukovanje.

 

10 stvari koje sme samo kraljica Elizabeta: Niko ne može da je tuži, može svakom da oduzme dete!

foto: Profimedia

Kraljicu od njenih podanika razdvaja i sve ono što nema u torbici ili uopše ne poseduje, poput pasoša, ključeva, gotovine ili kreditne kartice. Nakon večere ili dugotrajnog druženja kraljica često izvuče ogledalce i popravi crveno-narančasti ruž, iako bonton nalaže da se zbog toga povuče u svoje odaje.

 

Tako je i Laura Buš, supruga tadašnjeg predsednika SAD-a Džordža Buša, na jednoj večeri popravila ruž rekavši 'kraljica mi je rekla da je to u redu'.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...