Koleginice je podržale

Džulija Roberts pomerila granice: Bunt na crvenom tepihu u Kanu, organizatori šokirani! (FOTO)

Glamurozno izdanje glumice dobilo je sasvim novo značenje, a organizatori Kanskog festivala sigurno nisu bili zadovoljni
Star look
13:20h Autor:
Džulija Roberts pomerila granice: Bunt na crvenom tepihu u Kanu, organizatori šokirani! (FOTO)
Foto: Reuters / Regis Duvignau

Povodom glamurozne festivalske premijere filma "Money Monster" u režiji Džodi Foster, Džulija Roberts pojavila se na crvenom tepihu u predivnoj crnoj haljini Armani Prive, čiji kroj dekoltea neodoljivo podseća na kultnu crvenu haljinu koju je nosila u filmu "Zgodna žena".

Amal Kluni prvi put na Kanskom festivalu: Zbog jednog trenutka svi su gledali u nju! (FOTO)

Foto: AP / Thibault Camus
Foto: AP / Thibault Camus

Glamurozno izdanje Džulije, međutim, dobilo je sasvim novo značenje. Slavna glumica, naime, ispod raskošne Armanijeve haljine nije nosila štikle, već je odlučila da crvenim tepihom odlučila prošeta bosonoga. Ovaj modni pobunjenički čin na crvenom tepihu stiže samo godinu dana nakon što su organizatori festivala, navodno, zabranili hodanje crvenim tepihom na premijeri filma "Carol" zbog nenošenja visokih potpetica.

"Više zvanica, od kojih su neke bile pripadnice starije populacije s medicinskim problemima, bile su uskraćene za pristup crvenom tepihu zbog nošenja ravnih cipela", preneo je Screen Daily prošle godine. Screen Daily je takođe istakao da organizatori festivala nisu želeli da komentarišu spomenutu situaciju, "ali su potvrdili pravilo da sve zvanice na crveni tepih obavezno moraju da dođu u visokim potpeticama".

Ni brdo para, ni plava krv: Zbog ovoga je Džulija Roberts neodoljiva muškarcima!

Foto: Reuters / Yves Herman
Foto: Reuters / Yves Herman

Spomenuti kodeks odevanja naišao je na negodovanje kod zvezda zbog očiglednih dvostrukih standarda.

"Iskreno govoreći, sve bi trebalo da nosimo ravne cipele. Ne bismo smele da nosimo visoke potpetice. Cela situacija je vrlo razočaravajuća, baš kada pomisliš da se stvorio novi talas jednakosti", prošle godine izjavila je Emili Blant na pres konferenciji povodom filma "Sicario".

Ove godine s mišljenjem Emili Blant saglasno je sve više glumica koje počinju da se bune protiv nejednakih modnih smernica na festivalu.

Počeo Kanski festival: Poznate dame u skupocenim kreacijama

Foto: Reuters / Jeanpaul Pelissier
Foto: Reuters / Jeanpaul Pelissier

"Ovakve stvari moraju da se promene. Postalo je vrlo očigledno da će mi, ukoliko se neki muškarac i ja prošetamo crvenim tepihom, neko u tom trenutku prići i reći: "Mlada damo, oprostite, ali ne nosite štikle. Ne možete da hodate crvenim tepihom." U takvoj situaciji jedino mogu da kažem: "Ne nosi ih ni moj prijatelj. Mora li on da nosi štikle?" Ne možete da tražite da uradim nešto ako to isto ne tražite za njega." Razumem to da muškarci moraju da dođu na crveni tepih u smokinzima, ali žene bi trebalo da imaju mogućnost izbora između nošenja ravnih cipela ili štikli", izjavila je Kristen Stjuart na okruglom stolu povodom predstavljanja filma "Cafe Society".

Postavlja se pitanje kako je Džulija Roberts izbegla modna pravila festivala pojavivši se bosonoga? Tehnički gledano, slavna glumica došla je u štiklama, ali onda je odlučila da ih se reši. Čak i ako nije mogla bosonoga da prođe obezbeđenje, njena šetnja crvenim tepihom Kana je jedan mali korak bliže dostizanju modne ravnopravnosti na crvenom tepihu.

Žena koja ne greši: Blejk Lajvli u idealnoj kombinaciji za leto! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs