JEZIVO

PRELEPE I PROKLETE OD ROĐENJA: Ove jugoslovenske lepotice su doživele jezive sudbine! (FOTO)

Imale su lepotu, ali ne i sreću

Star look
18:04h Autor:
Foto: Profimedia

Pred njima su muškarci padali na kolena, a žene su želele da izgledaju baš kao one. Iako su bile nestvarno lepe i vrlo uspešne u svom poslu, sreća ih nije pratila na tom putu.

Ove lepotice bivše Jugoslavije su završile živote tragično:

Ena Begović

Glumica Ena Begović karijeru je počela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je u filmu "Pad Italije" 1981. Važila je za jednu od najlepših žena bivše Juge, a u braku sa biznismenom Josipom Radeljakom dobila je ćerku Lanu.

Ena je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 15. avgusta 2000. godine. Imala je 40 godina kada je izgubila život.

Neda Arnerić

Njen osmeh pamte generacije, a ulogama koje su joj obeležile karijeru se ne zna broj. Proslavljena glumica preminula je u januaru ove godine. Godinama su govorili da se glumica godinama borila sa depresijom sa kojom na kraju nije uspela da se izbori.

Nikica Marinović

Tužan kraj skromne Dubrovčanke Davne 1966. godine, popularni ženski časopis “Bazar” organizovao je prvi Izbor za mis tadašnje Jugoslavije, a titulu je jednoglasnom odlukom žirija ponela prekrasna devetnaestogodišnja Dubrovčanka Nikica Marinović.

Za dlaku joj je izmakla kruna na smotri lepotica u Londonu, ali titula prve pratilje Miss sveta još uvek je najbolji plasman koji je na tom prestižnom takmičenju postigla neka devojka s ovih prostora.

Nikici su, kako se činilo, sva vrata bila otvorena, dobila je pregršt filmskih ponuda, međutim, skromna, povučena Dubrovčanka, posvetila se manekenstvu i modi. Ipak, nije se najbolje snašla, pre svega kada je reč o privatnom životu.

Posle kratke veze uplovila je u brak sa deset godina starijim Vukom Vučom, rediteljem i poznatim “lovcem na lepotice” s kojim je dobila sina, a razveli su se već nakon tri godine.

Režiseri su joj, reklo bi se, bili slaba tačka jer se nedugo potom udala za Zdravka Šotru: osamnaest godina živeli su u naoko skladnoj zajednici, Nikica je rodila još jednog dečaka, no, ubrzo posle toga usledio je drugi razvod i depresija s kojom se borila do kraja života. U novembru 2008. godine pronađena je mrtva u svom domu u centru Beograda, nakon što je popila preveliku dozu pilula za spavanje.

Mira Furlan

Nema ni jednog poznatog glumca iz perioda bivše Jugoslavije kojem politički lom 1990./91. nije u nekoj meri zakomplikovao karijeru, ako ne i život. Ipak, od svih glumaca iz nekadašnje zemlje, niko nije tako skupo platio cenzuru kao što je Mira Furlan.

Imala je uspešnu pozorišnu karijeru. A onda se na Dunavu i Drini dogodio rat. Mira Furlan bila je samo jedna od mnogih (mahom anonimnih) ljudi koji su se se u trenutku našli s jednom nogom na jednoj strani, a drugom na drugoj.

1986. godine upoznala je sprskog režitelja Gorana Gajića, sa kojim je ubrzo uplovila u vezu.Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Zagreb-Beograd, hrvatski mediji su je optužili da se priklonila Srbiji.

Mira Furlan je bila meta predrasuda i pretežno negativnih komentara, zbog veze sa Goranom Gajićem, danas njenim suprugom. Usledio je otkaz u Kazalištu, oduzet joj je stan koji je nasledila od bake, a koji je tek nedavno uspela da vrati u svoj posed.

Kako bi izbegli veće probleme Mira u Goran emigriraju u Ameriku, gde glumica reputaciju podiže ispočetka, a to je dovelo do nove popularnosti, uloga u nekoliko zapaženih serija.

Legendarna glumica preminula je u 66. godini. Ona je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je preneo zaraženi komarac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs