Neverovatno

GLUMAC VIŠE NE IZGLEDA OVAKO: U 45. godini se pretvorio u neviđenog dasu! NEVEROVATNO da je ovo ista osoba!(FOTO)

Itan Sapli je odlučio da promeni svoj pristup ishrani i napravio je čudo - napokon živi život kakav zaslužuje

Star look
Autor:
GLUMAC VIŠE NE IZGLEDA OVAKO: U 45. godini se pretvorio u neviđenog dasu! NEVEROVATNO da je ovo ista osoba!(FOTO)
Foto: Profimedia

Glumac Itan Sapli imao je 24 godine 2001. kada se zatekao kako stoji na teretnoj vagi u špediterskom centru. Bio je to ponižavajući put za Itana pre nego što se prijavio u centar za lečenje zavisnosti od droga i alkohola. Ustanova je zahtevala od njega da dostavi podatak tačne težine, ali nisu imali vagu za pacijente njegove veličine.

"Bio sam potpuno užasnut," rekao je Itan koji sada ima 45 godina. Glumac je tada imao oko 243 kilograma. Ali uprkos pozivu za uzbunu, Sapli je dobio dodatnih 6 kilograma na odvikavanju.

Itan Sapli
foto: Profimedia

"Jeo sam i jeo! To je nešto što sam stalno radio," otkrio je glumac. Ali ne više. Danas glumac ima oko 100 kilograma skoro čistih mišića.

Ali glumac se oduvek borio sa velikim oscilacijama u kilaži. Tokom čitavog života on je imao velike oscilacije u kilaži. Isprobavao je bezbroj dijeta i načina ishrane, vozio je čak i bicikl, ali ništa nije pomagalo. Tek 2018. godine, slučajno je čuo TED govor Majka Isratela i shvatio da on ima problem sa unosom velike količine hrane u telo.

Sapli je rekao da je sve počelo još kad je imao pet godina. Tada su ga njegovi baba i deda stavili na specijalni režim ishrane, sasvim dobronamerno. Međutim, Itan je to shvatio kao da treba da jede kad niko ne gleda. To ga je pratio ceo njegov život. Tako je na setovima filmova dolazio do stola sa keteringom i hranu trpao u džepove i jeo je u svojoj prikolici. Tokom dana kada nije snimao, otišao bi do restorana i kupio velike količine hrane koju bi jeo ispred televizora kod kuće.

Itan Sapli
foto: Profimedia

Kada se oženio i dobio decu, kilaža ga je sprečavala da putuje avionom ili da se slobodno igra sa decom.

Tokom perioda kada bi mu pojedina dijeta uspela, on je stvarno verovao da će sve doći na svoje. Međutim, težina bi se ponovo vratila veoma brzo.

A onda je poslušao taj pomenuti TED govor i počeo da se pridržava ketogene dijete sa visokim sadržajem masti. Tada je napokon shvatio da nije važno šta jede, nego kako i koliko jede.

"Počeo sam da pratim unos hrane u svoje telo. Jeo sam šta mi se jelo, ali u normalnim porcijama. Glavna stvar o kojoj sam brinuo bila je da ne pojedem više kalorija nego što mogu tokom dana da potrošim. I znate šta? Tada sam shvatio da lisnato povrće, piletina, losos imaju mnogo manje kalorija od pljeskavica u restoranima. Kako sam postao svestan kalorija, počeo sam manje da se prejedam. Jeo sam zdravu hranu i čudo se desilo."

Itan Sapli sada sledi plan ishrane koji sadrži visok sadržaj proteina, umeren odnos ugljenih hidrata i malo masti. Jede i pirinač, krompir i testeninu, ali ograničeno.

To više nije dijeta, to je sada normalna ishrana.

Itan je dodao i vežbe sa tegovima šest puta nedeljno po sat vremena. Ponekad radi i kardio vežbe ali samo po 20 minuta.

Cela njegova porodica ga podržava, a posebno supruga.

"Veoma je srećna. Brendi je bila sa mnom i tokom mojih debelih dana i tokom onih dana kada sam dnevno jeo samo 400 kalorija, a verujte mi da tada nisam bio prijatna osoba. Sada napokon imam energije da radim mnogo novih stvari. Život je sada mnogo bolji," priznao je glumac.

1 / 2 Foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs