Kako je izgubio 23 kilograma

Kako je Metju Mekonahi smršao 23 kilograma: Sve je u glavi!

Glumac navodi da je sve u glavi i da je počeo da mršavi od onog momenta kada je u glavi odlučio da želi tu ulogu i da želi tako da izgleda
Star look
18:44h Autor:
Kako je Metju Mekonahi smršao 23 kilograma: Sve je u glavi!
Foto: AP

Holivudski glumac Metju Mekonahi je za ulogu kaoboja i homofoba iz Dalasa, obolelog od side, morao da smrša punih 23 kilograma. Za kratko vreme smo mogli da vidimo kako od zgodnog Mekonahija nije ostalo skoro ništa. Na dodeli Oskar nagrada, pojavio se u pratnji supruge i sa nešto malo povraćenih kilograma.

Mekonahi je naveo da je do sada povratio samo osam kilograma. Kako mu nedostaje još 15kg, i da sada prvi put u životu ne razmišlja o liniji i jede sve što voli.

- Planiram da vratim možda samo deset kilograma, ali da se ugojim zdravo i kontrolisano. Stalno se bavim sportom, vežbam kod kuće sa suprugom, a i sa drugarima idem u teretanu. Ne želim da dobijem stomačić već da sve ide u mišićnu masu - navodi Metju.

Glumac priča o tome kako se se osećao dok je bio u fazi mršanja.

- Nedostajala mi je hrana koju volim, ali bio sam motivisan i nije me hvatalo neraspoloženje. A i bio sam pod stalnim nadzorom lekara i stručnjaka za ishranu. Pratio sam i sam kako se osećam i kako ljudi iz mog okruženja na to reaguju. U to vreme nisam bio lep nikome ko me video, a pogotovo ne mojoj prodici. Za vreme snimanja uzimao sam mnogo vitamina uz odgovarajuću hrani i pomalo i trenirao, da ipak ne izgubim skroz mišiće i ne omlitavim - iskren je Mekonahi.

Smatra da je veoma bitno da sve komande krenu iz glave. Kada je odlučio u glavi da smrša, delovao je prema toj komandi.

- Kada sam prihvatio ulogu, želeo sam da je dobro odglumim, a to je podrazumevalo i da moj izgled bude u skladu sa njom. Odlučio sam to u glavi i onda je bilo lakše sprovesti režim kome sam se podvrgao pod kontolom sturčnjaka nutircionista i lekara, koji su redovno pratili sve moje vitalne funkcije i radili analize. Ja sam imao rokove i morao sam da slabim malo ubrzanije, ali svima koji žele da smršaju, iako i oni to verovatno već znaju ponavljam, da je najvažnije da imaju veliki motiv, snažnu želju i donose čvrstu odluku - navodi glumac.

Dodaje da mršavljenje mora biti postepeno i zdravo, ne više od četiri kilograma mesečno. Istovremeno, svako mora da napravi sebi novi program za ubuduće, da im režim ishrane postane zdraviji i da u tome pronađe zadovoljstvo, kako posle dijete ne bi povratili kilograme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs