Sve te haljine

Skupocene haljine i milionski nakit: Pogledajte ko je bio najbolje obučen na dodeli Oskara (FOTO)

Mnoštvo svile, tila, čipke i neverovatno skupog nakita obeležilo je ovogodišnju dodelu Oskara. Holivudske zvezde su se nadmetle izgledom u punom sjaju
Star look
18:18h Autor:
Skupocene haljine i milionski nakit: Pogledajte ko je bio najbolje obučen na dodeli Oskara (FOTO)
Foto: Reuters

One su zaštitni znak Holivuda. Dizajneri žive za ovaj dan kada će najslavnije žene iz sveta glume obući njihove haljine i prošetati crvenim tepihom. Neke izgledaju zanosno a neke jednostavno. Pogledajte ko je bio najlepši na dodeli ovogodišnjoj dodeli Oskara.

Šarliz Teron

Crna duga haljina sa šlepom otkrivala je zanosnu firguru Šarliz Teron. Diorova kreacija je imala duboki dekolte sa širokim providnim bretelam spuštala se udva sloja niz Šarlizino telo. Glumica je nosila dijamantsku ogrlicu vrednu 15 miliona dolara od Harija Vinstona. Opšti utisak je jednostavno i zanosno. To je bezvremenska moda!

Sve o dobitnicima Oskara 2014. godine možete da pročitate u tekstu OVDE.

Kejt Blančet

Pojavila se u dugoj haljini boje kože od Đorđa Armanija (Giorgio Armani). Nalik na sirenu, Kejt je bila u odevnoj kombinaciji sa šljokicama koja je pokrivala celo njeno telo od vrata do peta. Prekrivena perlama i školjkicama, haljina je podsećala na odevne kombinacije klizačica po ledu. Inače, trend ovakvih haljina se mogao videti od početka godine na svim svečanim događajima.

Pogledajte najzanimljivije momente sa dodele Oskara.

Lupita Najongo

Osveženje na crvenom tepihu je Lupita Najongo i to će potvrditi svi svetski poznavaoci visoke mode. Iskrena, jednostavna i veoma glamurozna pojava mlade afroamerikanke ostala je zapažena u svetloplavoj haljini iz Pradine (Prada) kolekcije. Duboki dekolte i lepršava suknja učinili su da Lupita zablista u punom sjaju sa nakitom svedenim na minimum.

Više o Lupiti Najongo možete da pročitate u tekstu OVDE.

Dženifer Lorens

Kažu da je mlada glumica od Diora tražila da joj naprave haljinu u kojoj neće pasti. Oni su to i uradili, ali se ona opet saplela i ovog puta pala na sred crvenog tepiha. Crvena i uska, haljina bez bretela pokazala je Dženiferinu zanosnu figuru. Kratka kosa, začešljana unazad joj je dala pomalo ozbiljan izgled, dok je lančić koji se spušta niz leđa postao glumičin zaštitni znak. Opšti utisak je da je ova kreacija već viđena i pomalo razočaravajuća jer je glumica već nekoliko puta nosila haljinu bez bretela, ravno sečenu preko grudi.

Anđelina Džoli

Iznenađenje, Anđelina nije obukla crno! Kreacija od Elija Saba (Elie Saab) nije bila baš laskava za Anđelinin stas. Haljina boje kože sa šljikičastim nitima delovala je pomalo golo i "preveliko" oko njenih grudi, dajući im izgled kao da "vise". Možda je ideja bila da podseća na popularnu vojvotkinju od Kembridža koja se jednom pojavila u sličnoj kombinaciji, mada je tada Kejt blistala za razliku od Anđeline koja je izgledala strogo i dosta starije.

Providna haljina je otkrila i njene brojne tetovaže koje su se nazirale ispod tananog materijala.

En Hatavej

Ova devojka mora da nađe novog stilistu. Ni jedna dodela Oskara ne može da prođe a da En nije proglašena za najgore obučenu osobu. Ove godine se pojavila u haljini iz Guči (Gucci) kolekcije, koja je delovala pomalo jeftino. Crna uska haljina uz vrat i bez rukava je isticala njenu figuru, ali "dijamantski" gornji deo je izgledao kao oklopni štit.

Ko je najgori glumac godine, pročitajte u tekstu OVDE.

Kamila Alves

Prelepa žena Metju Mekonahija je uvek njegova sigurna karta na crvenom tepihu. Uvek zanosna, Kamila je i ovaj put oduševila prisutne u dugoj nežno roze haljini koja je pokrivala celo njeno telo, ali opet zanosno naglašavala svaki njen deo. Neka vrsta plašta koja je bila prikačena za levo rame učinila je Kamilinu pojavu još glamuroznijom.

Sandra Bulok

Sjaj starog Holivuda donela je Sandra Bulok u dugoj kraljevski plavoj haljini od Aleksandra Mekvina (Alexander McQueen). Kreacija je naglašavala njen tanak struk i zanosne kukove, a kosa prebačena preko jednog ramena se talasasto spuštala do ruba dekoltea.

Zašto modne kuće jedva čekaju dodelu Oskara, pročitajte u tekstu OVDE.

Džulija Roberts

Crna čipkana haljina od Živanšija (Givanchy) odavala je ozbiljan i dostojanstven izgled glumice. Glamurozno, ali ne i previše otkriveno je opšti utisak Džulijine pojave. Plava kosa je novina kada je ova glumica u pitanju i ona je ponela više pažnje nego sama haljina.

Penelope Kruz

Nežno roze duga haljina "presečena" sa crnom trakom ispod grudi, ovogodišnja je Penelopina odevna kombinacija. Haljina od kreatora Đanbatiste Valija (Giambattista Valli) je obilovala materijalom koji se spuštao u slojevima niz Penelopinom telo podsećajući po malo na modu starog Rima.

Dženifer Garner

Glumica se pojavila u metalik haljini sa resama od Oskara de la Rente (Oscar de la Renta). Vrlo jednostavno, vrlo svedeno i nimalo zadivljujuće je opšti utisak Dženiferine pojave na ovogodišnjoj odeli Oskar nagrada.

Ema Vatson

Mlada glumica se pojavila u dugoj haljini u dva tona od Vere Vang (Vera Wang). Veoma obična haljina je doduše pratila liniju glumičinog tela ali je bila previše zatvorena za njene godine. Od Eme se moglo očekivati malo smelija kombinacija od sive i crne koju je nosila na ovom glamuroznom događaju.

Lejdi Gaga

Iznenađenje na crvenom tepihu je svakako Lejdi Gaga u Versaće (Versace) haljini. Ovo je ubedljivo njena "najsmirenija" pojava dosada. Uska, srebrno - zlatna haljina se spuštala niz Gagino telo do velikih platformi koje je nosila, a duga roza ešarpa je krasila njen vrat i padala niz leđa.

Goldi Houn

Zlatna Goldi, se pojavaila u zlatnoj haljini sa spuštenim bretelama koje su podsećale na nakit. Uz raspuštenu kosu i jednostavan nakin, ova glumica je odisala glamurom.

Naomi Vots

Glumica se pojavila u uskoj beloj haljini iz kolekcije Kevina Klajna (Calvin Klein). Naomi je izjavila da su njeni sinovi izabrali ovu kreaciju za nju i možemo im samo čestitati na odličnom izboru koji je njihovu mamu predstavio u veoma "čistom", svedenom i glamuroznom izdanju.

Keri Vošington

Mlada glumica se ovaj put pojavila u modro sivoj haljini na preklop koja je bila spojena na grudima sa jednostavnom srebrnom kopčom. Haljina od Džejsona Vu je istakla sve prave atribute veoma trudne glumice.

Džesika Beil

Šanelova (Chanel) haljina je bila prvi izbor za Džesiku Beil. Jednostavna, dvoslojna haljina do peta i bez bretela, sa šlepom je ostavila veoma glamurozan utisak. Sa kosom prebačenom preko jednog ramena i predivnim nakitom, sve je pomalo podsećalo na duh starog Holivuda.

Meril Strip

Ova dama nema rok trajanja. Uvek zanosna, uvek diva na crvenom tepitu pa tako i ovaj put i to u vrlo jednostavnoj crno beloj haljini sa kaišom koji se slagao sa njenim narukvicama. Meril je diva koja uvek krasi crveni tepih na svim glamuroznim događajima.

Kalista Flokhart

Izuzetno mršavu firguru u beloj haljini od Andrua Džina (Andrew Gn) pokazala je i nežnije polovina Harisona Forda. Svedeno, lepo i glamurozno. Istina je da sve dame koje se drže pravila "jednostavno i svedeno" uvek budu među najglamuroznijim na crvenom tepihu.

Kejt Hadson

Zanosna, zanosna, zanosna. Kejt Hadson je ponela haljinu iz Versaće (Versace) kolekcije. Ova izuzetna bela haljina je nežno milovala njene obline i spuštala se do dugog šlepa. Glumica je izgledala neverovatno glamurozno.

Olivija Vajld

Veoma lepa glumica se pojavila u dugoj crnoj haljini sa samo jednom belom prugom koja se spuštala niz njena leđa. Kreacija je Valentino, a Olivija je izgledala veoma glamurozno čak i u poodmakloj trudnoći.

Viola Dejvis

Tamnoputa lepotica se pojavila u Eskadinoj (Escada) smaragdno zelenoj haljini sa neobičnim dekolteom. Istakla je gola ramena, dobar ten i divan nakit. Viola je napravila odličan kontrast crvenom tepihu i svim belim haljinama.

Šeli Hokins

Veoma mršavaa Šeli Hokins je odabrala belu haljinu po kojoj su bili izvezeni zlatni detalji. Veoma konzervativna haljina je učinila da glumica izgleda nevino i čisto.

Beti Midler

Ova neponovljiva glumica se pojavila u crveno beloj haljini koja je veoma laskavo isticala njenu figuru. Kreacija Reem Acre je Beti predstavila na veoma moderan i mladalački način.

Glen Klouz

Višestruka dobitnica Oskara Glen Klouz pojavila se u crnoj haljini sa odgovarajućim bolerom. Glumica je očigledno igrala na sigurno, ali je pogodila i ovaj put.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Oskarhaljine